• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajni Abraham, Totenhem siguran, Junajted konačno

Autor mondo.rs

Subotnje poslepodne u Premijer ligi je i ovoga puta bilo uzbudljivo, a napadač Čelsija je obeležio dan het-trikom na gostovanju Vulvsima.

Tami Abraham je prvi strelac Premijer lige! Mladi engleski napadač se maestralnom partijom u Vulverhemptonu dokazao kao napadač spreman da predvodi napad Čelsija ove sezone. Ako je i bilo sumnje, sada je više nema.

Čelsi je na gostovanju Vukovima potpuno razneo domaći sastav, a glavni "krivac" za to je bio upravo Abraham. Napadaču je u razmaku od 21 minuta uspeo da ostvari het-trik i tako pošalje jasnu poruku ostatku lige - 2:5.

Frenk Lampard je iznenadio mnoge svojim postavkom tima sa tri štopera i u takvoj formaciji priliku je dobio mladi Fikajo Tomori. Defanzivac je igrao uz Andreasa Kristensena i Antonija Ridigera, a već posle pola sata igre je opravdao ovu odluku svog menadžera. Postigao je gol za vođstvo Plavaca i najavio sjajan dan za njegov tim.

Tada je na scenu nastupio Tami Abraham, koji je već tri minuta kasnije povisio na 2:0. U 41. minutu je još jednom savladao Rui Patrisija, na asistenciju povratnika u tim Markosa Alonsa i tako svom timu doneo veliku zalihu pred drugo poluvreme. Samo deset minuta od nastavka meča i Abraham je ponovo bio u centru pažnje.

Posle odlične asistencije Žoržinja i njegove dobre finte u nastavku akcije, Abraham kompletira het-trik, da bi u 69. minutu bio "precizan" na drugoj situaciji. Posle gužve se isprva nije znalo ko je bio strelac za Vulvse, ali se ispostavilo da je posle Romana Saisa poslednji loptom igrao upravo Abraham i tako postigao autogol.

Kao da je ovaj pogodak probudio domaćina i Patrik Kutrone je to iskoristio da smanji rezultat na 4:2, da bi sve dileme rešio Mejson Maunt duboko u nadoknadi vremena, za peti gol Čelsija.

Slično je bilo i u Londonu, doduše nešto manje uzbudljivo. Totenhem je u gradskom derbiju furioznim prvim poluvremenom do nogu potukao Kristal Palas. Oni su u rasponu od tek nešto više od pola sata postigli četiri gola i bez mnogo muka završili posao - 4:0.

Sve je počelo pogotkom Hjung Min Sona u 10. minutu, da bi do poluvremena stigli i preostali golovi. Patrik van Anholt nije imao sreće da postigne autogol i dodatno olakša utakmicu Pevcima, a Son je potom ponovo bio precizan. Samo dva minuta posle Van Anholtovog autogola, Serž Orije je napadaču iz Južne Koreje asistirao za 3:0.

Rezultatski nimalo uzbudljiv meč potvrdio je Erik Lamela. Interesantno je da se u ovoj kanonadi Hari Kejn nijednom nije upisao u strelce, mada jeste bio asistent kod poslednjeg gola domaćih. Luka Milivojević je bio kapiten Kristal Palasa tokom svih 90 minuta.

Za to vreme, Mančester junajted je na Old Trafordu nekako uspeo da stigne do druge pobede u sezoni, a prve nakon prvog kola. Oni su prekinuli seriju od tri meča bez trijumfa i to savladavši neugodni Lester siti - 1:0.

Jedini strelac za Crvene đavole je bio Markus Rašford u 8. minutu, pošto je uspešno realizovao jedanaesterac. Interesantno, bio je ovo ćetvrti meč od početka sezone u kojem je Junajtedu bio dosuđen penal, a Rašford je ovim golom iskoristio drugi od tri.

U meču koji nije doneo previše uzbuđenja, Lester nije uspeo da i na petom meču u sezonu ostane neporažen. Nemanja Matić je u timu Junajteda igrao 67 minuta.

PREMIJER LIGA - 5. KOLO:

Liverpul - Njukasl 3:1 (2:1)
/Mane 28, 40, Salah 71 - Vilems 7/

Brajton - Barnli 1:1 (0:0)
/Mopej 51 - Hendrik 90+1/

Mančester junajted - Lester 1:0 (1:0)
/Rašford 8 (pen)/

Šefild junajted - Sautempton 0:1 (0:0)
/Đenepo 66/

Totenhem Hotspur - Kristal Palas 4:0 (4:0)
/Son 10, 23, Van Anholt a.g. 21, Lamela 42/

Vulverhempton - Čelsi 2:5 (0:3)
/Abraham a.g. 69, Kutrone 85 - Tomori 31, Abraham 34, 41, 55, Maunt 90+5/

TABELA: Liverpul 15, Mančester siti 10 (-1), Totenhem 8, Mančester junajted 8, Lester 8, Čelsi 8, Arsenal 7 (-1), Everton 7 (-1), Vest Hem 7 (-1), Sautempton 7, Kristal Palas 7, Barnli 5, Šefild junajted 5, Brajton 5, Bornmut 4 (-1), Njukasl 4, Aston Vila 3 (-1), Norič 3 (-1), Vulverhempton 3, Votford 1 (-1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC