• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo stao u Vrapčićima, Peco srušio Zrinjski

Autor mondo.ba

Lider na tabeli uspio da izjednači protiv Veleža, ali ne i da dođe do preokreta, iako je posljednjih desetak minuta imao igrača više. Radnik evrogolom Pece savladao Zrinjski i upisao treću pobjedu zaredom.

Pobjeda 5:2 u gradskom derbiju protiv Sarajeva ulila je samopouzdanje fudbalerima Željezničara, ali uslijedila je reprezentativna pauza, poslije koje su plavi sa Grbavice odmah ispustili bodove u osmom kolu Premijer lige BIH.

Lider na tabeli osvojio je samo bod na gostovanju Veležu, odigravši 1:1, a domaći su uprkos ulozi autsajdera možda zaslužili i više od remija jer su tokom većeg dijela utakmice kontrolisali meč.

Od 25 minuta „rođeni“ su imali i prednost, nakon što je Brandao zatresao mrežu poslije ubacivanja Ćosića.

Velež je dobro stajao na terenu i sačuvao minimalnu prednost u prvih 45 minuta, a tek u nastavku Željezničar je  krenuo ofanzivnije.

Malo je nedostajalo da Krpić poravna, ali se ispriječila prečk, međutim, gosti su u 59. minutu ipak uspjeli da izjednače preko Boje, koji se odlično ubacio u šesnaesterac  i prizemnim udarcem pogodio suprotni ugao.

Nusmir Fajić imao je priliku u 65. minutu da donese novu prednost svom timu i tako riješi utakmicu. Napadač Veleža sve je dobro uradio, obišao i golmana Erića, ali je Osmanković izbio loptu gotovo sa gol linije.

Željezničar je posljednjih desetak minuta imao igrača više, nakon što ej drugi žuti zaradio Fajić, ali nije uspio da iskoristi brojčanu prednost i upisao je četvrti remi ove sezone, uz isto toliko pobjeda u osam kola.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ništa manje zanimljiv duel odigran je u Bijeljini gdje  je Radnik golom Pece savladao Zrin jski 1:0 i tako prekinuo seriju „plemića“.

Ekipa Mladena Žižovića sasvim zasluženo je stigla do prve pobjede nad Zrinjskim u posljednjih sedam mečeva, odnosno tek DRUGIM trijumfom u 23 međusobna premijerligaška duela.

U prvih 45 minuta nije bilo mnogo prilika, a onda se rasplamsala igra na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Kapiten domaćih Velibor Đurić imao je dve dobre šanse, čak i pogodio prečku, ali čovjek odluke bio je Demir Peco.

Krilni igrač Radnika odlično se namjestio na nekih dvadesetak metara od gola i sjajnim udarcem pod prečku postigao pogodak za vođstvo 1:0.

Zrinjski je u nastavku pokušao da uzvrati, imao nekoliko poluprilika i prilika, poput udarca Gojkovića nakon kornera u 77. minutu, dok je Radnik prijerio iz kontranapada.

U finišu utakmice Zrinjski je imao potpunu inicijativu i preko 70 odsto posjed lopte, ali Radnik je znao kako da se odbrani.

Ekipa Mladena Žižovića poslije tri vezena poraza upisala je treću pobjedu zaredom i sada zauzima petu poziciju na tabeli.

PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO:

Subota: 

Velež - Željezničar 1:1 (1:0)
/Brandao 25 – Bojo 59/

Čelik – Mladost 1:0 (0:0)
/Dilaver 62/

Radnik – Zrinjski 1:0 (0:0)
/Peco 62/

Sloboda - Borac (20.00)

Nedjelja: 

Široki Brijeg - Tuzla siti (19.30)

Sarajevo - Zvijezda 09

TABELA: Željezničar 16, Tuzla siti (-1) 14, Sarajevo (-1)  14, Zrinjski 13, Radnik 12, Čelik12, Borac (-1) 11‚ Sloboda (-1) 9, Široki Brijeg (-1) 7, Mladost 5, Velež 5, Zvijezda 09 (-1)  3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC