• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STOP za Feliksa i Atletiko, gužva u vrhu Primere

Autor mondo.rs

Jedini španski prvoligaš sa maksimalnim učinkom u prva tri kola, poražen je na "Anoeti" u subotu uveče.

Iznenađenje!?

Real Sosijedad pobedio je Atletiko Madrid 2:0 (0:0) u jednom od derbija 5. kola Primere, čime je Sevilji omogućio da u nedelju, na gostovanju Alavesu u Vitoriji, "pojuri" bodove za proboj na vrh tabele.

Atletiko je u prva tri kola bio jedini klub Primere sa svih devet bodova, ali je u subotu kapitulirao kada je u razmaku od tri minuta primio dva gola, oba posle ne baš najboljih intervencija odbrane, što nije karakteristično za tim Dijega Simeonea.

Strelci su bili Martin Odegard u 58. i Naćo Monreal u 61. minutu.

Norveško "čudo od deteta", Odegard, nosi plavo-beli dres kao pozajmljeni igrač Real Madrida i ima praktično prvu šansu da se dokaže u Primeri, budući da je za "kraljeviće" upisao samo dva nastupa u zvaničnim utakmicama.

Ofanzivni vezni, koji je prethodne dve i po godine proveo na pozajmicama u Herenvenu i Viteseu, završio je polukontru prizemnim udarcem sa petnaestak metara, lopta je pogodila Stefana Savića u stopalo, promenila pravac i prevarila Jana Oblaka - 1:0.

Samo tri minuta kasnije, u strelce se upisao i prekaljeni defanzivac, doveden iz Arsenala poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka.

Monreal je posle kornera i intervencije Oblaka najbolje reagovao na odbitak i iz neposredne blizine ćušnuo loptu u mrežu, za konačnih 2:0 i proboj Sosijedada u gornji deo tabele.

Slovenačkog golmana je lopta tom prilikom pogodila u glavu, pa je ostao ošamućen i mesto među stativama ustupio Adanu.

Tek kada je pao u ozbiljan zaostatak, Atletiko je izvršio pritisak i došao do kakvih-takvih prilika. Prethodno su mladi Portugalac Žoao Feliks, Vitolo, Lemar i Dijego Kosta bili potpuno bezopasni.

Vitolo i Hoze Himenez mogli su da "jorgandžijama" donesu gol nade, ali je u obe situacije bio siguran 35-godišnji Migel Anhel Moja, pre nekoliko sezona golman Atletika.

Simeone ima nekoliko dana da oporavi ekipu i postavi bolji plan za premijerni meč Lige šampiona. Na "Vandu Metropilitano" u sredu stižu Kristijano Ronaldo i Juventus...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC