Iznenađenje iz Torina - Mandžukić odlazi u Katar?

Autor:

Svjestan da za njega neće biti puno prilika u Torinu, napadač je odlučio da "ozbiljan“ fudbal zamijeni onim za veliki novac...

Iznenađenje iz Torina - Mandžukić odlazi u Katar? Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/TULLIO M. PUGLIA

Mario Mandžukić se izgleda pomirio sa sudbinom i na korak je od odlaska iz Juventusa.

Prema današnjim pisanjima italijanskih medija, on je u završnoj fazi pregovora sa katarskom Al-Garafom. Klub sa Bliskog istoka mu nudi šest miliona evra po sezoni, a čini se da je to ponuda koju neće odbiti, pogotovo ukoliko se u obzir uzme njegova situacija među "bjankonerima“.

Hrvat nije ni blizu sastava, ne nalazi se na spisku ekipe za Ligu šampiona, a juče nije bio ni na klupi u meču sa Fiorentinom.

Jučerašnja dešavanja jasno ukazuju na činjenicu da Mauricio Sari ne računa na njega, a izostavljanje iz sastava takođe bi moglo da znači da je sve dogovoreno. Trener je nedavno izjavio da je očekivao više od Mandžukića, te da ovaj na treningu pokazuje manje nego ostali igrači, što je svakako pogoršalo status fudbalera u timu.

Juve je tokom čitavog ljeta htio da ga se "otarasi“, pokušavali su da ga uklope u razne ponude, ali nisu uspjevali da se dogovore sa timovima poput Mančester junajteda, Bajern Minhena i Pari sen Žermena, koji su bili najbliži tome da pristanu, pa je ofanzivac ostao u Italiji.

Sada je ostao praktično bez opcija, jedina šansa da ove sezone igra je nešto "neozbiljniji“ fudbal na istoku, ili eventualni odlazak u MLS, što je ipak poslije današnjih objava manje vjerovatno.

Vidjećemo narednih dana da li će ovaj transfer i zvanično biti ostvaren, ali stiče se utisak da je igrač njegovog kalibra mogao da isposluje sebi šansu i u nekom od vodećih klubova "liga petice“.

Ostale vijesti