• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBRANA će koštati Arsenal - Votfordu "slađi" bod!

Autor mondo.rs

"Tobdžije" ispustile veliku prednost na gostovanju, greške štopera još jednom su bile kobne po njih. Nakon smene trenera, naziru se bolji dani za domaće...

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici petog kola Premijer lige Votford i Arsenal su remizirali rezultatom 2:2 i tako zatvorili današnji program zanimljivim susretom

Od starta su obje ekipe krenule otvoreno, Unai Emeri je iznenadio povratnika na klupu domaćih Kikea Sančesa Floresa počevši meč sa Mesutom Ozilom u prvoj postavi, ali taj potez mu se nije isplatio u prvih 15 minuta.

Crno-žuti su bili bolji s početka, čekali priliku iz kontra-napada i uspjeli da dođu do nekoliko dobrih situacija pred golom rivala, ali ne i da ih iskoriste.

Ipak, Arsenal ih je kaznio već u 20. minutu, i to njihovim oružjem.

Dani Sebaljos je odlično oduzeo loptu na centru, Sead Kolašinac je pokrenuo "polu-kontru" za svoj tim, asistirao Pjeru-Emeriku Obamejangu, a ovaj se dobro snašao u kaznenom prostoru i doveo svoj tim u vođstvo.

Nastavile su "tobdžije sa napadima, a 12 minuta nakon prvog, uspeli su da postignu i drugi gol.

Ponovo je strijelac bio napadač iz Gabona, našao se sam u srcu šesnaesterca i krunisao napad "u tri poteza", nakon dobre saradnje Ozila i asistenta Mejtlanda-Najlsa.

Nakon toga obje ekipe su imale svoje prilike u prvom poluvremenu, ali je najveće uzbuđenje bilo koškanje u nadoknadi vremena, kada je Nikolas Pepe isprovocirao Hozea Holebasa nakon čeka je uslijedilo gurkanje igrača oba tima u kom su Mateo Genduzi i upravo Grk iz redova domaćih izvukli najdeblje krajeve i dobili po žuti karton.

Domaći su odlučnije ušli u drugi dio igre, igralo se s početka ponovo više na polovini bijelo-crvenih, a do smanjenja zaostatka "stršljenovi" su došli nakon ogromne greške protivničke odbrane.

Igrao se 53. minut kada je Sokratis uputio potpuno neobjašnjiv pas unutar svog kaznenog prostora pravo u noge Đeraru Delofeuu, lopta se odbila do Toma Kleverlija, a ovaj je lagano savladao Bernda Lena u situaciji "jedan na jedan".

Pokušali su domaći da iskoriste momentum, napravili nekoliko izmjena u napadu i nastavili sa napadima, a 78. minut im je donio novu šansu da se vrate u egal.

David Luiz je napravio još jednu u nizu gluposti, oborio je igrača domaćih u svom šesnaestercu, a rezervista Roberto Pereira je bio siguran izvođač sa bijele tačke i kaznio novu nepromišljenost odbrane tima sa severa Londona.

Tu nije bio kraj, nastavili su crno-žuti da napadaju, a Emerijevi igrači da griješe, ali ipak nije došlo do promene rezultata jer je Dukure u drugom minutu nadoknade promašio preokret iz izuzetno izgledne pozicije.

Stvari u Votfordu izgledaju mnogo bolje, nakon lošeg starta pod Havijem Grasijom čini se da će Kike Sančes Flores promeniti "krvnu sliku" ekipe te da će postati konkurentniji. Oni ipak ostaju na začelju tabele, ali stižu i do drugog boda, ovaj put u meču sa pretendentom za top četiri pa se naslućuju bolji dani.

Arsenal ostaje na sedmom mjestu, ima osam bodova, ali ne izgleda da će lako ispuniti ovogodišnje ciljeve, s obzirom da ekipa igra izuzetno promenljivo, a da u odbrani imaju veoma, veoma velikih problema.

Rezultati 5. kola:


Liverpul - Njukasl 3:1 (2:1)
/Mane 28, 40, Salah 71 - Vilems 7/

Brajton - Barnli 1:1 (0:0)
/Mopej 51 - Hendrik 90+1/

Mančester junajted - Lester 1:0 (1:0)
/Rašford 8p)/

Šefild junajted - Sautempton 0:1 (0:0)
/Đenepo 66/

Totenhem Hotspur - Kristal Palas 4:0 (4:0)
/Son 10, 23, Van Anholt 21 a.g, Lamela 42/

Vulverhempton - Čelsi 2:5 (0:3)
/Abraham 69ag, Kutrone 85 - Tomori 31, Abraham 34, 41, 55, Maunt 90+5/

Norič - Mančester Siti 3:2 (2:1)
/Meklin 18, Kantvel 28, Puki 50 - Aguero 45, Rodri 88/

nedelja:

Bornmut - Everton 3:1 (1:1)
/K. Vilson 23, 72, Frejzer 67 - Kalvert-Luin 44/

Votford - Arsenal 2:2 (0:2)
/Kleverli 53, Pereira 80. p. - Obamejang 20, 32/

ponedeljak:

Aston Vila - Vest Hem 21.00

TABELA: Liverpul 15, Mančester siti 10, Totenhem 8, Mančester junajted 8, Lester 8, Čelsi 8, Arsenal 8, Bornmut 7, Vest Hem (-1) 7, Sautempton 7, Everton 7, Kristal Palas 7, Norič 6, Barnli 5, Šefild junajted 5, Brajton 5, Bornmut (-1) 4, Njukasl 4, Aston Vila (-1) 3, Vulverhempton 3, Votford 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC