• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu TITULA u Klužu - pao je i Fenerbahče!

Autor mondo.rs

Crno-bijeli najavili veliku sezonu, slavili protiv još jednog Evroligaša za trijumf u finalu turnira u Rumuniji...

 Partizan pobijedio Fenerbahče i osvojio turnir u Klužu Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana osvojili su pripremni turnir u Klužu pobijedivši ekipu Fenerbahčea u finalu rezultatom 69:64.

Crno-bijeli su već od samog početka pokazali da će pružiti dobar otpor jednom od najboljih timova Evrope. Tokom prve četvrtine su sve vrijeme bili "za petama" rivalu, a tokom druge su uspjeli i da dođu do prednosti koju su čuvali tokom većeg dijela meča.

Ekipi Željka Obradovića je naravno nedostajalo mnogo igrača, s obzirom da je Svjetsko prvenstvo u Kini završeno tek danas, ali je na raspolaganju imao i više nego respektabilan sastav.

Njegova ekipa je prvu četvrtinu završila sa tri poena prednosti i vodila rezultatom 20:17, ali je do poluvremena Partizan uspio da preokrene rezultat i dođe do iste razlike u svoju korist i ode na odmor sa 34:31.

S obzirom da je u pitanju pripremni period, oba tima su imala malih fizičkih problema, mučili su se sa šutom za tri poena, ali to je razumljivo u ovoj fazi predsezone.

U drugom poluvremenu igrala se egal utakmica, srpski predstavnik je većinom bio u prednosti, a na kraju je uspio i da zabilježi trijumf nad snažnim rivalom, nakon napete završnice susreta.

Partizan je tako osvojio turnir u Klužu, u finalu pobedio i ekipu iz Evrolige, a to im nije prvi jak rival koji je u ovim pripremama "pao" pred njima s obzirom da su ranije slavili i protiv Makabija iz Tel Aviva.

Crno-bijeli nisu mogli da računaju na Markusa Pejdža i Stefana Jankovića, koji su usljed povreda i bolesti izostali, kao i Stafana Birčevića koji je i dalje sa reprezentacijom. Sa njima će ekipa svakako biti jača, a sigurno je da imaju čemu da se nadaju u narednoj sezoni.

Najefikasniji pojedinac u finalu bio je Rade Zagorac sa 21 poenom, a svoj doprinos dao je i Rašon Tomas sa 12. U gubitničkom timu najviše koševa dali su Derik Vilijams i Žofri Lovernj, ubacili su po 13 poena, a pratili su ih Bobi Dikson i Nikola Kalinić sa deset, dok je Vladimir Štimac upisao četiri poena.

Ekipu Andree Trinkijerija očekuje još jedna pripremna utkamica, odigraće je u četvrtak sa grčkim AEK-om u "Štark" areni, a zatim im sledi i zvaični početak sezone na Super kupu ABA lige u Zagrebu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC