• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marin ne žali: Najljepše mi je u ZVEZDI!

Autor mondo.rs

"Možda je moglo da bude bolje, bilo je raznih razloga, nisam bio strpljiv, povrede su mi otežale... Ali, bez toga ne bih bio u Zvezdi!", kazao je Marko Marin pred povratak na njemačko tlo.

 Marko Marin - Najljepše u FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Marko Marin se na velikoj sceni pojavio prije više od decenije, a tek mu je 30 godina!

Momak iz Bosanske Gradiške brzo je dospio u žižu javnosti zbog svoje lucidnosti i lijepih poteza u dresu Borusije Menhengladbah, tako da je još kao tinejdžer debitovao za reprezentaciju Njemačke, kao 21-godišnjak bio je i starter u nacionalnom timu na Svjetskom prvenstvu, za njega su se borile mnoge velike ekipe...

Nije dugo trebalo da ga u njemačkoj javnosti prozovu i "njemački Mesi", međutim nije uspio da opravda taj nadimak, može se reći da je loše birao klubove, uticale su i povrede.

U periodu od dolaska u Čelsi 2012. godine, pa sve do 2016, opasno je stagnirao, bio bez pravih utakmica u nogama, a kada vas iz godine u godinu šalju na pozajmice - pomalo izgubite i motivaciju. "Živnuo" je u dresu Olimpijakosa, pa doživio drugu mladost u dresu Crvene zvezde.

Došao je u klub iz Ljutice Bogdana poslije uspješnih kvalifikacija za Ligu šampiona prošle sezone, a ove je bio jedan od najvažnijih igrača na tom putu.

U intervjuu za "Omnisport", pred prvi meč Zvezde u Ligi šampiona protiv Bajerna (srijeda, 21.00), dotakao se mnogih tema, a prije svega je govorio o ljubavi prema crveno-bijelom dresu - u koji je zaljubljen od malih nogu.

"Igrati Ligu šampiona sa Zvezdom je za mene posebno. Divan je osjećaj vratiti Ligu šampiona u Srbiju poslije toliko godina", rekao je Marko Marin.

Izvor: MN PRESS

"Drugačije je jer igrate za mnogo više strasti za klub. Uvijek date sve od sebe jer predstavljate klub u kom ste zaposleni i jer volite fudbal, ali je malo drugačije kada igrate za klub koji volite još kao dijete. U Zvezdi imamo mnogo takvih igrača, stranci donose kvalitet, ali glavna grupa i snaga tima su igrači koji su odrasli kao navijači Zvezde. Drugačije je od toga kad igrate za Čelsi ili Verder...".

Marko Marin je ispričao da su poslije svake utakmice Zvezde u Beogradu mogu vidjeti zadovoljna djeca, što mu je skroz drugačiji osjećaj od odrastanja u Njemačkoj.

"Kada smo u školi pričali o fudbalu, i kada sam govorio da navijam za Crvenu zvezdu, nisu znali za taj klub... Ali sada igramo u najvećem takmičenju u Evropi i učinili smo Zvezdu ponovo velikom, navijači su se polako navikli na to, to je i motivacija za sve nas!", naglasio je Marko Marin i dodao da se u Zvezdi nadaju dobrom izdanju u Ligi šampiona.

/MARKO MARIN ZA MONDO: PUŠTAO SAM NARODNJAKE AZARU/

"Nadamo se da ćemo ove sezone odigrati neke dobre mečeve. I samo kvalifikovanje za grupnu fazu je veliki uspeh. Sitiju, Barsi i Realu je cilj pehar, a nama da se kvalifikujemo prvo".

Novinar "Omnisporta" podsjetio je Marka Marina na čudan put njegove karijere, od velikog talenta Borusije, Verdera i Čelsija, pa sve do pozajmica u osrednjim klubovima u kojima nije mogao da pokaže mnogo.

"To je fantastična karijera", kazao je Marin i objasnio.

"Igrao sam u skoro svakoj ligi za najbolje timove. U Bremenu smo igrali za titulu u Njemačkoj i u Ligi šampiona, a ne moram da objašnjavam kakvi su klubovi Sevilja i Čelsi".

"Možda je moglo da bude bolje, bilo je raznih razloga, nisam bio strpljiv, povrede su mi otežale... Ali, bez toga ne bih bio u Zvezdi! Ne bih imao to iskustvo, a generalno sam jako srećan i zadovoljan svojom karijerom".

Kapiten i "desetka" Crvene zvezde potom je zaključila za kraj.

"Ovo što sada osjećam u ovom momentu - bez sumnje je najbolji dio moje karijere".

Nema nikakve dileme koliko Marko Marin voli Crvenu zvezdu, kao i koliko navijači crveno-bijelih vole njega, a vidjećemo da li će i Zvezdan Terzić uspjeti u nameri koju je otkrio prije nekoliko sedmica, da ovog momka zadrži na "Marakani" do kraja "njegove karijere".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC