• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neverovatno objašnjenje zašto iPhone 11 nema 5G!

Autor mondo.rs

Možda ove godine 5G nije spreman za iPhone, ali će sledeće biti. Valjda…

 Neverovatno objašnjenje zašto iPhone 11 nema 5G! Izvor: MONDO/Apple

Jedan od američkih popularnih IT medija, The Verge, “otkrio je razlog“ zašto iPhone 11 serija ne podržava 5G - jer 5G, kako oni kažu, nije spreman za iPhone! To znači i da 5G nije na dovoljno visokom nivou evolucije da bi bio podržan od strane najpopularnijeg telefona u SAD.

5G je još uvek u fazi razvoja, a Apple nikad nije bio u fazonu da privi prihvata nove trendove“, objašnjava The Verge, nespretno napominjući da iPhone serija ima nikad bržu LTE konekciju, kao i da s iPhone 11 serijom dolazi nova era Wi-Fi brzine. Sve bi to bilo OK da najbrži LTE ne nude već gotovo svi Android proizvođači, a Wi-Fi 6 standard, o kojem The Verge priča, je odavno deo Samsung Galaxy S10 serije, Note 10 serije i mnogih drugih konkurenata.

Detalje o Wi-Fi 6 pročitajte već i u našem detaljnom opisu te novotarije.

Ono što ostaje kao boljka iPhone 11 serije, a The Verge je potpuno izgubio iz vida jeste činjenica da će iPhone 11 biti aktuelan i sledeće godine, kad 5G bude “razvijen“ i kad gotovo svi drugi budu imali 5G vezu, a iPhone 11 je i dalje neće imati. Naravno, Apple je verovatno na to i ciljao - da generacija iPhone 2020. dođe sa 5G podrškom, kao jednom od prednosti, da bi korisnici imali razlog da pređu na 5G.

Istina je da je 5G tek u ranoj fazi razvoja, ali je istina i da je mreža pokrenuta kod preko operatora širom sveta, uključujući i najveće u SAD i Evropi, pa ne stoji baš da 5G nije još uvek spreman za iPhone 11. Biće da su tu, ipak razlozi neke druge prirode.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS