Smijenjena četiri direktora u preduzeću Šume RS

Autor:

U Šumama RS povučeni prvi potezi zbog rekordnog gubitka ovog preduzeća.

1
A- A A+
šuma Foto: MONDO/Goran Sivački

Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Romanija" Sokolac Vlajko Sekulić, direktor Šumskog gazdinstava "Vrbanja" Kotor Varoš Stana Kuzmić, direktor ŠG "Oštrelj" Drinić Slađana Banjac, te direktor Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević danas su smijenjeni sa tih funkcija.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske saopšteno je da su oni smijenjeni u skladu sa zaključcima Vlade Republike Srpske sa tematske sjednice o stanju u šumarstvu.

Novi rukovodioci ova tri šumska gazdinstva, kao i dobojskog Centra, biće imenovani u najskorije vrijeme, ističe se u saopštenju.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je 12. septembra direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća "Šume Srpske", koje je u prvih šest mjeseci imalo gubitak od 2,6 miliona KM.

Višković je rekao novinarima nakon tematske sjednice Vlade Republike Srpske, na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u šumarstvu u Republici, da su usvojeni zaključci sa ciljem stabilizacije preduzeća "Šume Srpske".

Tagovi:

Ostale vijesti