• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovač: Pobjeđujemo i kad ne igramo dobru odbojku

Autori mondo.rs Autori Beta

Selektor srpskih odbojkaša Slobodan Kovač rekao je da je utakmica sa Španijom na Evropskom prvenstvu bila potrebna njegovoj ekipi.

 Evropsko-prvenstvo-za-odbojkase-Srbija-Spanija-3-1-izjave Izvor: MN PRESS

Srbija je ostvarila i treću pobjedu na Evropskom prvenstvu, pošto je savladala selekciju Španije rezultatom 3:1. Prvi put na šampionatu tim selektora Slobodana Kovača izgubio je set, ali osvojio tri boda.

"Teška utakmica, koja nam je bila potrebna. Dobro je to što protivnika ostavljamo na 19-20 poena i kada ne igramo odličnu odbojku. Vidimo, ipak, da postoji veliki mogućnost za napredak", rekao je Kovač u Antverpenu.

"Španci nisu imali šta da izgube i probali su sve. Uživali su, bez ikakvog opterećenja i to nam je predstavljalo veliki problem. Bili smo i neorganizovani", napomenuo je selektor Srbije.

On je dodao da je svaka utakmica važna kako bi protivnik u osmini finala bio što slabiji.

"Ima mnogo utakmica, učestvuju 24 reprezentacije. Što više vrijeme odmiče, ako određeni igrač nije igrao, predstavlja problem da ti u datom trenutku pruži nešto više. Odmorili smo neke igrače, drugima pružili šansu. Možda zbog toga igrači ne shvate protivnika ozbiljno kako bi trebalo", naveo je Kovač.

Srbiju u srijedu očekuje duel sa Belgijom, koji će odlučivati o prvom mjestu u grupi.

Aleksandar Atanasijević smatra da je to najvažniji duel.

"Najvažnije je da smo uzeli tri boda. Sada imamo vremena da se odmorimo i dobro spremimo za sljedeću utakmicu, koja će biti najvažnija. Shvatili smo koje su nam slabosti, treba da radimo na njima", rekao je Atanasijević.

Marko Podraščanin je rekao da Srbija treba da izvuče pouke iz meča sa Špancima.

"Trebalo je agresivnije da uđemo u utakmicu i pokažemo ko je glavni. Pobijedili smo, što je dobro, zadovoljan sam, održavamo tempo. Treba da izvučemo lekciju iz utakmice sa Španijom", naveo je Podraščanin.

Meč Srbija - Belgija na programu je u srijedu od 20.30 časova u Antverpenu, a dan kasnije u istom terminu tim Slobodana Kovača očekuje i posljednji duel u grupi, protiv selekcije Austrije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC