• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla siti "puca" na grupnu fazu Lige šampiona!

Autor mondo.ba

Predsjednik Tuzle siti Azmir Husić istakao je da da će učiniti sve da klub iz Simin Hana bude prvi iz Bosne i Hercegovine koji će nastupati u grupnoj fazi evropskih takmičenja.

  Lider šampionata Bosne i Heercegovine poslije osam odigranih kola je Tuzla siti sa 17 osvojenih bodova i boljom gol-razlikom od drugoplasiranog Sarajeva, aktuelnog osvajača "duple krune".

Izabranici Milenka Bošnjakovića su zabilježili pet pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, pa su u klubu iz Simin Hana porasli apetiti za nastavak sezone.

Sudeći prema izjavi prvog čovjeka tuzlanskog kluba Azmira Husića postavljeni su izuzetno visoki ciljevi.

"Ja odustati neću, želim da Tuzla siti budi prvi bh. klub koji će predstavljati ovu divnu zemlju na najvišem klupskom nivou, hoće li to biti elitna Liga šampiona ili lakše kroz Ligu Evrope, želim da mi budemo prvi koji će igrati grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. Uvjerenja sam da prvi klub u BiH koji uloži i bude imao pet miliona evra i iole dobru infrastrukturu će igrati u Ligi šampiona. Ja želim da to bude Tuzla siti", rekao je Husić sarajevskom "Dnevnom avazu".

U narednom kolu, Tuzla siti dočekuje "bordo" tim na "Tušnju" i u slučaju nove pobjede Bošnjakovićeve ekipe, uslijediće nove, za naše uslove, vrlo izdašne premije. Pojavila se informacija da će igrači podijeliti 50.000 KM.

"Nije baš da je to samo premija zbog Sarajeva, nego bi pobjedom bio zaokružen uspješan ciklus. Igrači su već nakon četiri kola dobili 30.000 KM premije i to zapravo predstavlja akumulirani iznos za određeni ciklus u odnosu na težinu rivala. Ako dobijemo Sarajevo, igračima će novac biti isplaćen narednog radnog dana", podvukao je prvi čovjek Tuzle siti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC