• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revolucionarni telefon iz Kine: Cio od ekrana, ima 5G

Autor mondo.rs

Pogledajte kako će izgledati telefoni već sledeće ili one tamo godine - neće imati fizičke tastere, podržavaće 5G, biće cijeli od ekrana, a kamere će biti “svemirske“

 Revolucionarni telefon iz Kine: Cio od ekrana, ima 5G Izvor: MONDO/VIVO

Jeste li čuli za Vivo NEX 3 uređaj? Ako niste - sad je pravo vrijeme da vam ga predstavimo!

Vivo NEX 3 Official Video Teaser
Izvor: Playfuldroid!

Ekran je POLED, dijagonale čak 6,9 inča (oko 17,5 centimetara), Full HD+ rezolucije i jedinstvenog “vodopad“ dizajna, koji se uliva u donji dio tj. zadnji dio telefona. Odnos ekrana prema prednjoj strani zauzima čak 99,6 procenata i otud tvrdnja da će telefoni bliske budućnosti biti cijeli od ekrana. Bočne ivice ekrana su osvijetljene i imaju animacije kad se pušta muzika ili prilikom poziva (sve je opciono), a posebno moćno svjetlosni efekti izgledaju kad je telefon okrenut ekranom ka podlozi na kojoj stoji.

Vivo NEX 3 dolazi sa overklokovanim Snapdragon 855+ čipsetom, koji ima 15 odsto više snage u odnosu na standardnu verziju čipseta. Tu je i Snapdragon X50 5G modem, pa telefon podržava mmWave i manje od 6 GHz 5G mreže. Zarad bržeg podizanja sistema, bržeg rada i učitavanja igara ovaj mobilni dolazi sa Universal Flash Storage opcijom, odosno sa UFS 3.0. Uz ovo je korisnicima na raspolaganju 8 ili 12 GB RAM-a i od 256 GB memorije.

Nov je i sistem trostruke kamere, koji Vivo kompanija naziva Lunar Ring Camera System. Tu je primarna kamera od 64 MPx f/1.8, sa ultraširokom i telefoto kamerom rezolucije 13 megapiksela. Sprijeda je klizeća kamera rezolucije 16 megapiksela sa opcijama boke i uljepšavanja. Telefon dolazi sa baterijom kapaciteta 4.500 mAh i podržava Super FlashCharge način punjenja od čak 44 vata (W).

Android 9 je operativni sistem, a preko njega je Vivo Funtouch OS 9.1 korisničko okruženje.

Umjesto fizičkih tastera korisnicima je na raspolaganju novi sistem kontrole, putem dodira bokova telefona, koji se zove Vivo Touch Sense. Na predviđenim mestima korisnik će pritiskati ekran, a povratna vibrirajuća sila će korisniku dati do znanja da je virtuelni taster pritisnut.

Nažalost, cijena se još uvijek ne zna, kao ni datum premijere u Aziji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS