• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO u Minhenu: Taman stizali, kad "vadite pare"

Autor mondo.rs

Poslije skoro 16 sati "klackanja" autobusom, uz manju neprijatnost, evo nas u gradu u kojem će Crvena zvezda započeti svoje drugo uzastopno učešće u Ligi šampiona.

 Bajern-Crvena-zvezda-1.-kolo-Lige-sampiona-novinari-na-putu Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

/Od novinara i fotoreportera MONDA iz Minhena - Jovana Terzića i Stefana Stojanovića/

Nije bilo lako, ali - "preživjesmo".

Poslije poduže vožnje autobusom, tokom koje smo imali sreću da bez većeg zadržavanja prođemo granicu između Srbije i Mađarske, ali ne i Austrije i Njemačke, u društvu brojnih kolega stigli smo u Minhen.

Povod je dobro poznat svim ljubiteljima sporta: duel Crvene zvezde i Bajerna u prvom kolu Lige šampiona (srijeda, 21.00, prenos na TV Arena Sport i RTS).

Put iz Beograda trajao je gotovo 16 sati, a (koliko-toliko) prekratile su ga priče o očekivanom sastavu i mogućnostima crveno-bijelih.

Jedna od najvećih neizvjesnosti u vezi sa timom za koji će se opredijeliti Vladan Milojević je pozicija desnog beka, pošto se Marko Gobeljić iz reprezentacije vratio lakše povrijeđen.

"Ma, 'preoraće' Gobelja to i sa 80 odsto. Vidjećete, neće Zvezda izgubiti", optimista je jedan od kolega.

Većina, ipak, ne dijeli njegov entuzijazam.

"Samo da ne zapinju. Dosta im je tri da daju", prognoza je sa kojom su se mnogi složili.

Kako smo prošli Horgoš, tako je priča postajala sve tiša. Ko je uspio da se namjesti, ukrao je koji sat sna pred dva naporna dana koji nas očekuju u Minhenu.

Sa svitanjem stali smo na pumpu u blizini austrijskog Linca, gdje je pažnju privukla prvo jasno istaknuta kazna za pušenje u iznosu 200 evra, a potom i lutka koja nešto prozbori na njemačkom iz poljskog wc-a, pa potom, kada se otvore vrata, pokuša da vas pljune!?

"Srećom pa je dan, zamisli da te ovo prepadne noću", konstatovao je kolega.

Nekih 150 kilometara dalje, ponovo zaustavljanje. Ovaj put ne svojevoljno, već na zahtjev policije koja kontroliše prelaz iz Austrije u Njemačku. Dok su vozila sa tablicama Evropske unije slobodno prolazila, naš autobus je morao da bude parkiran pored puta, a mi da uz pasoše policajcima pokažemo i koliko novca nosimo u novčaniku.

Dešava se to građanima Srbije kada ulaze u pojedine zemlje Evropske unije i svaki put je isto - ponižavajuće.

Ova prinudna pauza potrajala je skoro sat vremena, a tokom nje saznali smo da Milan Rodić nije krenuo na put sa ekipom, pa će lijevog beka igrati Žander.

Eto nove teme za razgovor u autobusu...

Oko 12 časova konačno nam se na vidiku ukazao Minhen. Dočekalo nas je sunčano, ali prohladno vrijeme (po prognozi će narednih dana biti najviše 17 stepeni, a uveče će temperatura padati i na sedam).

Slijedi odmor od puta, pa odlazak na čuvenu "Alijanc arenu" gdje ćemo prisustvovati konferenciji za medije i uvodnih 15 minuta treninga crveno-bijelih, a onda odosmo u obilazak bavarske prestonice. 

Kažu da je poznata po odličnom pivu i pecivu... Nažalost, najpoznatiji festival piva - Oktoberfest - smo preduhitrili za nekoliko dana (počinje u subotu), ali vjerujemo da ćemo se snaći...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC