• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki povratak Atletika, Real potučen u Parizu!

Autor mondo.rs

Utakmice u grupama A, B, C i D donijele su mnogo uzbuđenja, a najviše ih je bilo na meču Atletiko Madrida i Juventusa. PSŽ furiozno otvorio novu sezonu, dok je Mančester siti očekivano slavio u na istoku Evrope.

Atletiko Madrid je gubio, ali je uspio da se izvuče, Real Madrid je imao katastrofalnu noć u Parizu, dok je Mislav Oršić obilježio veče het-trikom u pobjedi Dinamo Zagreba.

Dvije utakmice koje su pobuđivale najviše pažnje na kraju nisu razočarale. U onoj igranoj u Madridu dobili smo fenomenalno drugo poluvrijeme sa četiri pogotka. U prvih 45 minuta nije bilo golova na susretu Atletika i Juventusa, da bi se potom napadački oslobodili i jedni i drugi.

Prvo je Huan Kvadrado donio vođstvo Staroj dami prelijepim pogotkom, kada je udarcem lijevom nogom pogodio pravo u rašlje Atletikovog gola. Prednost gostiju je duplirao Matuidi u 65. minutu i činilo se da Atletiko neće moći mnogo da učini do kraja susreta.

Ipak, nastavile su Jorgandžije da napadaju, slično kao i u prvom poluvremenu i na kraju su bili nagrađeni. Stefan Savić je nagovijestio uzbudljivu završnicu pogotkom u 70. minutu, da bi Ektor Erera kao džoker sa klupe odličnim udarcem glavom na centaršut Kijerana Tripijea donio važan bod svom timu u 90. minutu.

Njihov gradski rival Real nimalo nije uživao u svom meču. Njih je Pari Sen Žermen rutinski savladao 3:0 uz magičnu noć Anhela di Marije. Argentinac je igrao večeras "u svojoj ligi", postigavši dva pogotka u prvom poluvremenu, a potom i namjestivši treći u nadoknadi za Belgijanca Menijea.

Sve je djelovalo vrlo loše u timu Reala, ne samo rezultatski. Nijedan udarac nisu uputili u okvir gola Parižana i Zidan će morati da potraži neka nova rješenja u svom timu. Luka Jović je ušao u 70. minutu za Madriđane, ali je na meču uspio da uputi samo jedan neprecizan udarac.

Za to vrijeme, Dinamo Zagreb je napokon upisao pobjedu u Ligi šampiona, pošto su debitantu u takmičenju Atalanti pokazali da im neće biti nimalo lako u grupi C. Počelo je ranim pogotkom Marina Leovca, da bi se nastavili Oršićevom simultankom. Napadač iz Zagreba je postigao tri gola i tako se izjednačio na prvom mjestu liste strijelaca sa Norvežaninom Ervingom Halandom iz Salcburga.

Mančester Siti je rutinski savladao Šahtjor u Ukrajini, Lokomotiva iz Moskve je sa dva gola u prvom poluvremenu sebi donijela trijumf u Leverkuzenu, dok je Crvena zvezda poražena od Bajerna u Minhenu.

IZ MINUTA U MINUT:

Završene su sve utakmice!

90+4 minut - Umalo da Kristijano Ronaldo pokvari veče Atletiku! Nanizao je nekoliko igrača lijepim driblinzima, ali je njegov udarac na kraju bio zamalo neprecizan.

90+2 minut - Toma Menije stavlja tačku na meč PSŽ-a i Real Madrida! Belgijanac postiže gol za 3:0... Veliki problemi za tim ZIndeina Zidana.

90. minut - Isplatila se izmjena Čola Simeonea! Ektor Erera je ušao sa klupe kao jedan od džokera Argentinca i postigao je sjajan pogodak glavom za izjednačenje! Kijeran Tripije je odlično centrirao!

82. minut - Vitolo je pokušao sa distance da donese 2:2 Atletiku, ali Ščesni je dobro reagovao na golu Juventusa i izbio loptu u korner. Biće ovdje zanimljivo do kraja.

76. minut - Bilo je malo utihnulo u Ukrajini, ali sada Siti postiže i treći gol. Gabrijel Žezus ovjerava trijumf Gvardiolinog tima...

70. minut - Ne da se Atletiko Madrid! Stefan Savić smanjuje na 1:2 protiv Juvea! Može li Atletiko do izjednačenja u preostalih 20 minuta?

68. minut - Potpuni potop Atalante! Dinamo Zagreb vodi 4:0, a fenomenalni Mislav Oršić stiže do het-trika! Kakvo veče za pamćenje za Zagrepčanina!

65. minut - Juventus duplira svoju prednost u Madridu! Strijelac je Blez Matuidi... Torinezi su daleko bolji večeras u realizaciji svojih prilika.

62. minut - Sarabija je u Parizu imao odličnu šansu da povisi na 3:0 za PSŽ protiv Real Madrida. Ipak, bio je zamalo neprecizan na asistenciju raspoloženog Di Marije.

60. minut - Prelijepa akcija Atletiko Madrida koja je uključila četvoricu igrača domaćih, ali na kraju Hose Himenez u padu šutira preko gola Juventusa.

55. minut - Nova intervencija Milana Borjana u Minhenu, pratite taj meč uživo OVDJE.

48. minut - Golčina Kvadrada! Priželjkivali smo gol u Madridu i evo ga! Kvadrado je poslije dodavanja Gonzala Iguaina napravio "biciklicu", namjestio se na lijevu nogu i potom sa oko 15 metara raspalio po lopti koja odlazi u rašlje Oblakovog gola! Juve vodi 1:0!

POLUVRIJEME - Dosta golova smo vidjeli u prvih 45 minuta, nadamo se da će druga poluvremena biti još uzbudljivija! Golove jedino nismo vidjeli u Madridu, gdje igraju Atletiko i Juventus. Domaći su bili nešto ofanzivniji, ali rezultat se i dalje nije mijenjao.

42. minut - Potpuna rapsodija Dinama na Maksimiru, ponovo Mislav Oršić i Atalanta sada gubi 3:0!

38. minut - A sada i Mančester siti duplira svoju prednost. Strijelac je Ilkaj Gundogan, a Šahtjor je već u vrlo teškoj situaciji. Nemojte se iznenaditi ako Građani sav svoj bijes iskale na ukrajinskom šampionu.

37. minut - Dmitri Barinov vraća prednost Lokomotivi u Leverkuzenu, bundesligaš ponovo gubi.

34. minut - Kingsli Koman dovodi Bajern u vođstvo protiv Crvene zvezde!

33. minut - Anhel di Marija, ponovo! Duplirao je prednost protiv bivšeg kluba i Madriđani ne znaju šta da rade sa njim!

32. minut - Dinamo Zagreb stiže do 2:0 na svom Maksimiru! Leovac je poslije pogotka u 10. minutu sada bio asistent, dok je Mislav Oršić zatresao mrežu tima iz Bergama.

25. minut - Odmah gol i u Leverkuzenu, gdje je Bajer izjednačio na 1:1. Benedikt Hevedes je postigao autogol...

24. minut - Mančester siti vida rane poslije poraza u Noriču, a Rijad Marez načinje Šahtjor u Donjecku za 1:0!

22. minut - Bez mnogo dešavanja u Madridu za sada, Kristijano Ronaldo je imao jedan solidan pokušaj sa distance, ali ništa teško za Jana Oblaka.

16. minut - Lijepo smo počeli sa golovima večeras! Krihovjak na asistenciju Žoaa Marija postiže gol za Lokomotivu na gostovanju u Leverkuzenu.

14. minut - Derbi meč 1. kola Lige šampiona nam je rano donuo gol, pošto je Anhel di Marija savladao Tiba Kurtou! Očekujem odgovor Kralja...

10. minut - Imamo i prvi gol večeri! Dinamo Zagreb vodi na debiju Atalante u Ligi šampiona. Strijelac je Marin Leovac, na asistenciju Petra Stojanović.

Rezultati 1. kola:

Grupa A

Klub Briž - Galatasaraj 0:0

Pari sen Žermen - Real Madrid 3:0 (2:0)
/Di Marija 14, 33, Menije 90+2/

Grupa B

Olimpijakos - Totenhem 2:2 (1:2)
/Podense 44, Valbuena pen 54 - Kejn 26, Mura 30/

UŽIVO: Bajern - Crvena zvezda 2:0 (1:0)
/Koman 34, Levandovski 80/

Grupa C

Dinamo Zagreb - Atalanta 4:0 (3:0)
/Leovac 10, Oršić 32, 42, 68/

Šahtjor - Mančester siti 0:3 (0:2)
/Marez 24, Gundogan 38, Gabrijel Žezus 76/

Grupa D

Bajer Leverkuzen - Lokomotiva 1:2 (1:2)
/Hovedes 25 a.g. - Krihovjak 16, Barinov 37/

Atletiko Madrid - Juventus 2:2 (0:0)
/Savić 70, Erera 90 - Kvadrado 48, Matuidi 65/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC