• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ključna opcija iPhone 11 serije upitna zbog Kine?

Autor mondo.rs

Novi Apple-ov iPhone ima opciju, koja se pravi i od recikliranih metala retke zemlje, koji bi mogli da postanu problematični za kompaniju, ako Kina stavi embargo Vašingtonu.

 Apple iPhone retki metali izrada taptic engine Izvor: MONDO/Apple

Novi iPhone koristiće reciklirane elemente metala retke zemlje u izradi jedne od svojih ključnih komponenti, saopšteno je iz kompanije Apple. Reciklirani metali retke zemlje biće korišćeni kod funkcije "taptic engine", koja simulira fizički taster, prenosi agencija Rojters.

Metali retke zemlje, grupa od 17 specijalizovanih minerala, nedavno su se našli u samom središtu trgovinskih tenzija između Sjedinjenih Država i Kine. Ovi elementi koriste se u izradi oružja, potrošačke elektronike i drugih proizvoda. Kina je dominantna sila u preradi ovih sirovina, a nedavno je nagovestila da bi mogla da ograniči prodaju metala retke zemlje Vašingtonu, baš kao što je to učinila i Japanu nakon diplomatskog spora 2010. godine.

Međutim, potpredsednica Apple-ovog odeljenja za životnu sredinu i društvene inicijative Lisa DŽekson je poručila da Apple-ova upotreba recikliranih metala retke zemlje "nije povezana" sa trgovinskim tenzijama.

Zvanični Peking nije do sada komentarisao ovakve mogućnosti, ali kako Huawei trpi ogromnu štetu zbog embarga SAD-a situacija bi mogla da se zakomplikuje i za Vašington.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS