• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako zaustaviti Džeku? Teško!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Trener Bašakšehira Okan Buruk je upozorio na napadača Rome i bh. reprezentativca Edina Džeku za kojeg je kazao da je kompletan igrač.

Trener Bašakšehira Okan Buruk uoči utakmice u Ligi Evrope protiv Rome u četvrtak, kazao je da želi ostvariti što bolji rezultat iako je italijanska ekipa favorit grupe J.

"Naš cilj je bio Liga šampiona od koje smo se ipak oprostili i sada igramo u Ligi Evrope u grupi koja je po mjeri Lige šampiona. Roma i Borusija Menhengladbah imaju timove u rangu Lige šampiona kao i budžet. Grupa je teška, ali želimo dobro otvoriti ovo takmičenje", kazao je Buruk.

Istakao je da Roma lako dolazi do prilika, ali i da često ostavljaju prostor protivničkom timu.

"Na teren ćemo izvesti naš najbolji sastav. Imamo naš sistem igre i to želimo pokazati i na terenu, bez obzira na protivnika. Bitno je da ne gubimo lopte. Ako ova utakmica dobro prođe imaćemo bolje šanse u nastavku takmičenja. Roma i Borusija su možda favoriti na papiru, ali fudbal se igra na terenu", rekao je trener turske ekipe.

Posebno je upozorio na napadača Rome i bh. reprezentativca Edina Džeku za kojeg je kazao da je kompletan igrač.

"Neki napadači su brzi, neki dobri u skoku, neki u kaznenom prostoru, neki dobro trče. Džeko je u stvari igrač koji posjeduje sve ove karakteristike. Nikada ne možete za jednog igrača poduzeti neke posebne mjere da ga zaustavite. Igraćemo protiv vrlo kvalitetnog tima, ali ćemo pokušati igrati naš stil odbrane. Džeko je igrač kojeg je teško zaustaviti. Ali i mi u ekipi imamo Edina Višću, njegovog saigrača iz reprezentacije BiH. I on je za nas vrlo važan igrač. I njega je teško zaustaviti. I njega će Roma pokušati da zaustavi", kazao je Buruk.

Kapiten Bašakšehira Mahmut Tekdemir je istakao da je Roma sigurno favorit grupe J u kojoj još igraju austrijski AC Volfsberger i Borusija Menhengladbah.

"Radi se o vrlo iskusnoj ekipi. Igraćemo protiv tima koji ima mlade igrače i koji preferira napadački stil igre. Neće biti nimalo lako, ali i mi već pet godina igramo u evropskim takmičenjima. Stekli smo određeno iskustvo. Bitno je da ne pravimo greške. Želimo se sretni vratiti iz Rima", rekao je Tekdemir.

Utakmica između Rome i Bašakšehira igra se od 21 čas na "Olimpiku" u Rimu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC