• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel pred Slobodu: U "Boriku" se mi pitamo!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Iako izuzetno oprezno ulaze u duel sa povratnikom u premijerligaško društvo, banjalučki "crveno-plavi" uvjereni su da mogu savladati Tuzlake i novo prvenstvo otvoriti pobjedom.

 Borac m:tel Sloboda Tuzla 1. kolo Premijer liga BiH Mirko Mikić i Milan Dakić u Boriku se mi pitamo! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Povratnik u premijerligaško društvo, Sloboda iz Tuzle, biće prvi rival banjalučkog Borca m:tel u prvenstvu BiH.

Poslije prolongiranja starta sezone, konačno su na red došle bitke za bodove.

"Srećom, sada je to bilo samo sedam dana, a ne 20 kao prošle sezone. Ipak, ovaj put pomjeranje početka prvenstva nam je dobro došlo, s obzirom da smo imali kadrovskih problema zbog neigranja pojačanja u EHF Kupu. Iskoristili smo to odgađanje da odigramo dvije utakmice zatvorenog tipa i da se dodatno uigramo", kaže trener Borca m:tel Mirko Mikić.

U redovima banjalučkih "crveno-plavih" svjesni su da, uprkos činjenici da su se tek vratili u društvo najboljih, Tuzlaci imaju dobar tim i da će nastojati da se plasiraju u sami vrh tabele.

Ipak, vjeruju da će u "Boriku" stići do pobjede i tako prvenstvo započeti trijumfalno.

"Za razliku od većine ekipa, kojim je samo opstanak cilj kada tek uđu u Premijer ligu, Sloboda ima visoke ambicije, čak i da napadne mjesto koje vodi u neko evropsko takmičenje. Imaju kvalitet, igrače koji više od deceniju igraju Premijer ligu, iskusni su i biće veoma teško igrati protiv njih. Otežavajuća okolnost je što nismo uspjeli pogledati nijedan njihov materijal tokom priprema", dodao je Mikić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Od ove sezone ukinut je plej-of u Premijer ligi BiH, tako da će se igrati dvokružno, a šampion će postati ekipa koja tokom 30 kola skupi najviše bodova.

SVE UTAKMICE NA YOUTUBE-U

"Prema novom Pravnilniku, dogovor je da se sve utakmice stavljaju na Youtube, tako da će svim ekipama biti dostupni snimci kako bi mogli praviti analize", istakao je Mikić.

"Svaki bod je bitan, nema prava na kiks. Biće mnogo utakmica, 16 je ekipa i ne smije biti greške. Pogotovo na ovakvim utakmicama, gdje se Sloboda ne smatra favoritom za plasman među četiri najbolje ekipe. Iako mnogi misle da se titule osvajaju i gube u derbijima, apostrofiram da se to dešava u ovakvim utakmicama, kada se neplanirano prospu bodovi kod kuće ili se u gostima ne dobije neka lakša utakmica. Dugo vremena sam ovdje i znam dobro da je to tako", tvrdi Mikić, koji ističe da je rano prognozirati ko će Borcu m:tel biti najveći konkurent u borbi za najviši plasman.

Svakako igrači koji jedva čekaju start prvenstva su pojačanja Giljerme Linjares de Souza, Nikola Jeremić, Nemanja Vučićević i Vukašin Rakocija, koji iz administrativnih razloga nisu bili u konkurenciji za dvomeč EHF Kupa sa Olimpijakosom, tako da će u duelu sa Slobodom upisati debije u zvaničnim utakmicama.

"Pripreme smo počeli 24. jula i bilo je tu mnogo utakmica, ali jedno su pripreme, a drugo zvanični mečevi. Motivacija je sada mnogo veća i svi željno iščekuju početak prvenstva. Želja mi je da se rastrčimo, pokažemo šta znamo, odnosno šta smo uradili tokom pripiremnog perioda", zaključio je trener vicešampiona BiH i prošlogodišnjeg osvajača Kupa BiH.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Milan Dakić optimista je pred duel sa Tuzlacima, ali naglašava da opuštanja ne smije biti i da "crveno-plavi" od starta sezone moraju krenuti sa pobjedama.

"Vjerujem da ovo prolongiranje nije mnogo uticalo ni na mene, a niti na ostatak ekipe. Dobro je došlo četvorici pomenutih igrača da se dodatno uigraju sa ostatkom ekipe i spremni dočekaju prvo kolo. Znam da je Sloboda ozbiljna ekipa i da maksimalno skoncentrisani treba da uđemo u susret i pobjedom otvorimo prvenstvo. Mnogi tvrde da će Sloboda biti visoko plasirana, tako da svima treba da stavimo do znanja da se u 'Boriku' mi pitamo", naglasio je srednji bek Borca m:tel.

Uvodnu rundu Premijer lige BiH Borac m:tel i Sloboda igraće u petak od 18 časova u dvorani "Borik", a ulaz na ovu utakmicu biće besplatan, tako da se Banjalučani nadaju da će imati veliku podršku navijača.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Borac m:tel - Sloboda
Lokomotiva - Bosna
Iskra - Leotar
Vogošća - Slavija
Konjuh - Sloga (GV/U)
Sloga (D) - Izviđač
Maglaj - Drina
Gračanica - Goražde

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC