• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani Olmo driblao više od Liverpula i Totenhema

Autor mondo.rs

Pravo je čudo da Španac u preslišavanju Atalante pred 28.800 navijača nije zabeležio ni gol, ni asistenciju, ali je odigrao još jedan meč zbog kojih bi u Leverkuzenu mogli da zažale što ga nisu kupili dok je koštao samo 30 miliona evra.

Dani Olmo uveo je Dinamo u Ligu šampiona sa tri gola i tri asistencije u kvalifikacijama i ostao u Dinamu za Ligu šampiona nakon što Bajer Leverkuzen nije želeo da plati 30 miliona evra za ugovor koji ima sa "modrima" do 2021.

Ovo može da se pročita i kao "jer Dinamo nije želeo da prihvati 25 miliona", što je bila poslednja ponuda sinoć poraženog bundesligaša.

Kako je Španac odigrao u sredu uveče pred punim tribinama "Maksimira" bilo bi čudo da jednog dana ode za manje od rekordne sume za klub u koji ga je Zdravko Mamić doveo kao 16-godišnjaka, polaznika "La Masije", ubedivši pre toga njegovog oca Migela da je to prava stvar za njegovog talentovanog sina.

Takođe, pravo je čudo da šampion Evrope sa mladom reprezentacijom Španije u pobedi nad Atalantom od 4:0, koja je podigla Hrvatsku na noge, nije zabeležio ni pogodak, ni asistenciju.

"IDEMO NA POBEDU PROTIV SVIH, PA I PROTIV SITIJA"

To nije bilo potrebno da mu zagrebački mediji ponovo obezbede centralno mesto na naslovnim stranama, kao igraču koji je u prvoj rundi najjačeg evropskog takmičenja izveo više driblinga od kompletnih postava finalista iz prošle sezone, Liverpula i Totenhema.

OLMO JE POSTIGAO 30 GOLOVA UZ 25 ASISTENCIJA NA 109 NASTUPA ZA ŠAMPIONA HRVATSKE.

Imao ih je deset u utakmici sa neprepoznatljivom postavom Đampjera Gasperinija, istom koja je mesto u Ligi šampiona obezbedila igrajući moderan i taktički zreo fudbal u Seriji A.

"Modri" trenera Nenada Bjelice na efektan način prekinuli su niz od 11 poraza u ovom takmičenju i perfektno startovali u grupi u kojoj je ranije te večeri Šahtjor izgubio kod kuće od Mančester sitija rezultatom 0:3.

Marin Leovac doveo je domaće u vođstvo u 10. minutu, nakon čega je Mislav Oršić het-trikom poslao 28.800 navijača u trans, a goste u Bergamo teško poražene i ozbiljno nadigrane.

Opijen najvećom pobedom u karijeri, trener Bjelica poručio je navijačima "da će ovaj Dinamo ići na tri boda u svakoj utakmici, računajući i onu protiv Mančester sitija" i dodao:

"Ovo je izvanredan rezultat. Verujem u naš naporan rad, uz optimizam i pobede kao što je ova postavićemo standarde igre koju želimo da pružamo u budućnosti. Poslali smo skaute da gledaju Atalantu i zbog toga smo korigovali naš sistem, da bismo mogli da odgovorimo na njihove prednosti", rekao je Bjelica, koji od prošle godine vodi Dinamo.

Na pitanje o tome da li je Dinamo, sada, uz Mančester siti favorit za prolazak u osminu finala, Osiječanin je rekao.

"Posle ovog meča mislim da je veoma jasno gde se Dinamo nalazi. Mi smo prvi u grupi. Igrali smo apsolutno perfektnu utakmicu 70 minuta. Mi ovu poruku šaljemo već 16 meseci, mislim da je jasno da imamo igrače koji mogu da igraju na najvišem nivou. U svakoj utakmici ćemo ići na tri boda, čak i protiv Mančester sitija", poručio je Bjelica kolegi Pepu Gvardioli.

Oni će se sresti već 1. oktobra na "Etihadu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC