• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MLS zvijezda juri Mesijev najluđi rekord!

Autor mondo.rs

Josef Martinez obara sve moguće rekorde u najpoznatijoj soker ligi na svijetu, a sada se nameračio i na jedan od "najluđih" u svjetskom fudbalu.

Josef Martinez postiže golove kao od šale i nema namjeru da stane! Napadač Atlante junajted, aktuelnog šampiona MLS lige, postigao je dva gola za svoj tim u pobjedi 2:0 protiv Sinsinatija, čime je stigao do 15. uzastopne utakmice u tom takmičenju na kojoj je bio strijelac!

On je time popravio sopstveni rekord, pošto je u ovoj kategoriji apsolutni vladar Mejdžor lige. Martinez je na prethodnh 15 utakmica postigao ukupno 21 gol jer je čak šest puta bio dvostruki strijelac u toku ovog niza. Njegova nesvakidašnja golgeterska serija je počela još 25. maja ove godine i traje već 117 dana.

Venecuelanski napadač je ovim učinkom prestigao neke poznate nizove u evropskim ligama. Džejmi Vardi i Gabrijel Batistuta su na 11 mečeva uzastopno postizali golove u Premijer ligi, odnosno Seriji A, dok je Robert Levandovski u Bundesligi to činio na 12 mečeva. Martinez je sada izjednačen sa izvjesnim Tor Heningom Hamreom, koji je u estonskoj Flori iz Talina uspijevao da naniže 15 utakmica na kojima je bio strijelac.

Zanimljivo, Martinez nijednom tokom ovog niza nije postigao het-trik, ali je i to jedan od rekorda koji je prethodno uspio da obori, pošto je i po broju het-trikova najbolji u istoriji MLS lige.

Međutim, sada kada je stigao ovdje, Martinezu je do svjetskog rekorda ostalo da prestigne još samo jednog čovjeka - Lionela Mesija. Čudesni Argentinac je u sezoni 2013/14 nanizao čak 21 meč u španskoj Primeri na kojima je tresao mreže protivnika.

Za takav podvig, napadač Atlante će morati da bude strijelac na preostala četiri meča do kraja regularnog dijela sezone u tekućoj MLS sezoni, a potom i da se "upiše" u prva tri meča u sezoni 2020.

Atlanta je obezbijedila mjesto u plej-ofu MLS lige (koji će se igrati u oktobru), ali se ovi mečevi ne računaju za zvaničnu ligašku statistiku jer se igraju kao kup utakmice.

Martinez, međutim, zbog nešto sporijeg starta sezone nije prvi strijelac MLS lige ove godine. On je ukupno postigao 26 golova, koliko ima i Zlatan Ibrahimović, dok je vodeći Karlos Vela sa 28 golova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC