• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija gradi stadion u Kosovskoj Mitrovici!

Autor mondo.rs

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić najavio izgradnju još jednog fudbalskog stadiona u Srbiji u jeku polemike oko mjesta odigravanja utakmice FK Trepča i Crvene zvezde u okviru Kupa Srbije.

 Srbija-gradi-stadion-u-Kosovskoj-Mitrovici-kaze-Marko-Djuric Izvor: MONDO

Vlasti u Srbiji su početkom septembra najavile izgradnju šest novih fudbalskih stadiona u gradovima širom Srbije, a sada je i sedmi najavljen i to u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je izjavio Marko Đurić, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, stadion u Kosovskoj Mitrovici biće kapaciteta 6.000 mjesta, ali ništa detaljnije od toga još uvijek nije poznato. On je u obraćanju medijima naglasio da će Republika Srbija nastaviti da pomaže srpski sport i srpske sportiste na Kosovu i Metohiji.

"Mi smo ponosni na naše dobitnike zlatnih medalja, na naše reprezentativce sa KiM koji i ovih godina, kada je teško, ostavljaju značajan pečat u srpskom sportu", rekao je Đurić.

Ovakve najave dolaze u jeku polemika gdje će se odigrati utakmica Trepča - Crvena zvezda u okviru 1/16 finala Kupa Srbije. Žrijebom je u utorak odlučeno da će šampion Srbije gostovati klubu iz Kosovske Mitrovice, koji svoje utakmice u okviru Srpske lige Zapad igra u obližnjem Zvečanu.

Fudbalski savez takozvanog Kosova je odmah protestvovao i najavio da će zabraniti ulazak fudbalerima Crvene zvezde na KiM. Već u četvrtak su se pojavile informacije da bi ta utakmica ipak mogla da bude odigrana u Beogradu.

Đurić je takođe izrazio zadovoljstvo što će Beograd biti domaćin mališana sa KiM koji će prisustvovati utakmici Partizan - AZ Alkmar u okviru Lige Evrope i dodao da će za djecu sa KiM dan kasnije biti organizovan obilazak glavnog grada.

Podsjećamo, vlasti su prije samo nekoliko nedjelja objavile da će graditi stadione u Loznici, Subotici, Vranju, Leskovcu, Kraljevu i Zaječaru.

Kako je tada bilo rečeno, u ovim gradovima u Srbiji biće izgrađeni potpuno novi stadioni, koji će, prema riječima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koštati po 20 miliona evra (po svakom) i čiji će kapacitet biti desetak hiljada mjesta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC