• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal slavio u Frankfurtu, Kluž iznenadio Lacio!

Autor mondo.rs

"Tobdžije" uspjele da dođu do ubjedljivog trijumfa iako nisu bili nadmoćni tokom čitavog meča, Rumuni iznenadili Lacijale na svom terenu...

Fudbaleri Arsenala savladali su ekipu Ajntrahta iz Frankfurta rezultatom 3:0 u prvom kolu ovogodišnje grupne faze Lige Evrope, u posve zanimljivom meču.

Igralo se u visokom tempu od samog početka, nizale su se prilike za obje ekipe, a domaćin je čini se imao kontrolu nad situacijom na terenu. Ipak, "tobdžije" su pružile dobar otpor, iako u kombinovanom sastavu.

U nekoliko navrata su gosti mogli do prednosti, imali su konkretnije prilike među kojima i nekoliko izlazaka "oči u oči" sa golmanom Kevinom Trapom, ali je Nijemac uspio da osujeti njihove pokušaje.

Filip Kostić je zaigrao u postavi svoje ekipe, bio je jedan od najagilnijih tokom prvog poluvremena, ali Martinez je bio neprelazna prepreka za njega i saigrače.

Oba tima su igrala dosta direktno, "prštalo" je i u jednom i u drugom šesnaestercu, a gosti su ipak došli do prednosti preko Džoa Viloka u 38. minutu.

Englez je bio najistaknutiji od svih mladih fudbalera koji su počeli susret, a to mu se i isplatilo nakon kontra-napada koji je sam inicirao i na kraju ga pretvorio u vođstvo za svoj tim. Šutirao je nakon što je ušao u kazneni prostor, defanzivac Ajntrahta je zakačio loptu, ali ju je samo odbio do prečke od koje se ona kasnije odbila preko gol-linije.

Uslijedili su zatim napadi domaćih, ali je golman engleskog tima bio na nivou i sačuvao svojoj ekipi prednost sa kojom su otišli na odmor.

Nijemci su i u drugi dio igre ušli sa idejom da kontrolišu igru u polju, dok su se izabranici Unaija Emerija i dalje oslanjali na protiv-udare. Vilok je nastavio svoju dobru partiju, bio je glavni kreator u Arsenalu, ali su napadači mašili prilike koje im je on stvarao.

Na drugoj strani, Kostić je dobro probijao po lijevoj strani, dostavljao lopte svojim napadačima, ali Bas Dost i Andre Silva nisu uspjevali da nađu put do Martinezove mreže.

Englezi su se do kraja branili i odbranili, tačku na meč vjerovatno je stavio drugi žuti karton za igrača domaćih Kora u 80. minutu, pa je njegov tim ostao sa čovjekom manje na terenu. Do tog trenutka je Ajntraht dobro parirao u utakmici u kojoj su u najmanju ruku bili ravnopravan rival, ali sreća ovaj put nije bila na njihovoj strani.

Gosti su iskoristili brojčanu nadmoć nedugo nakon što im se ukazala prilika za to, drugi gol za njih postigao je Bukajo Saka u 85. minutu odličnim udarcem sa dvadesetak metara, a tri minuta nakon toga Obamejang je dao i treći i tako pečatirao trijumf svog tima.

U istoj grupi Standard Lijež je pobijedio Vitoriju Gimaraeš rezultatom 2:0, a do golova su došli u drugom poluvremenu. Prvo je igrač gostiju Anan poslao loptu u svoju mrežu u 66. minutu, da bi finalni skor postavio Pol-Žoze Mpoku u prvom minutu sudijske nadoknade.

Belgijanci će tako poslije prvog kola zauzeti drugo mjesto u grupi iza Arsenala, s obzirom na gol-razliku iz prvih susreta. U sljedećem kolu Emerijev tim očekuje upravo Standard, dok će ekipa iz Frankfurta putovati u Portugal.



Za vrijeme odigravanja ova dva duela desilo se i iznenađenje u Rumuniji gdje je Kluž savladao Lacio rezultatom 2:1 i tako produbio njihove rane.

Izveli su gosti snažan sastav, sa Sergejem Milinkovićem-Savićem na terenu od početka i dominirali su terenom od prvog trenutka što im se i isplatilo posle 25 minuta igre, Bastos je pogodio za 1:0, ali su Rumuni uspjeli da izjednače u 41. minutu iz penala.

Strijelac je bio iskusni vezista Ćiprijan Deak, a to je vratilo utakmicu u neočekivani egal, s obzirom da su Rimljani bili značajno bolji rival tokom tog dijela igre. Do potpunog preokreta domaći su došli preko Bilala Omranija u 75. minutu i tako postavili konačan rezultat koji je malo ko očekivao.

Drugi susret te grupe igrao se u Francuskoj gdje je Ren na svom terenu odigrao neriješeno sa Seltikom 1:1, a oba gola postignuta su iz penala. Strijelac za domaće bio je M’Baje Nijang u 38. minutu, dok je egal i bod svom timu donio Rajan Kristi u 59.

U drugom kolu, snage će u Škotskoj odmeriti Seltik i Kluž, dok će u Italiji Lacio imati priliku da "izvadi fleke" u duelu sa Renom.

Rezultati – 1. kolo Lige Evrope:

Grupa A

APOEL – Dudelanž 3:4 (0:1)
/Pavlović 54, 58, De Vinćenti p. 56 - Sinani 36, 82, Bernije 51, Štolc 72/

Karabag – Sevilja 0:3 (0:0)
/Ćićarito 62, El Hadadi 78, Tores 85/

Grupa B

Dinamo Kijev – Malme 1:0 (0:0)
/Bujalski 84/

Kopenhagen – Lugano 1:0 (0:0)
/Santos 50/

Grupa C

Bazel – Krasnodar 5:0 (2:0)
/Bua 9, 40, Zufi 52, Vilena a.g. 55, Okafor 79/

Hetafe – Trabzonspor 1:0 (1:0)
/Anhel 18/

Grupa D

LASK Linc – Rozenborg 1:0 (1:0)
/Holand 45+3/

PSV – Sporting 3:2 (2:1)
/Malen 19, Koates a.g. 25, Baumgartl 48 - Fernandeš p. 38, Mendeš 82/

Grupa E


Kluž – Lacio 2:1 (1:1)
/Deak p. 41, Omrani 75 - Bastos 25/

Ren – Seltik 1:1 (1:0)
/Nijang p.38 - Kristi p. 59/

Grupa F

Standard Lijež – Vitoria Gimaraeš 2:0 (0:0)
/Anan a.g. 66, Mpoku 90+1/

Ajntraht Frankfurt – Arsenal 0:3 (0:1)
/Vilok 38, Saka 85, Obamejang 88/

Grupa G

Porto – Jang Bojs (21:00)
Rendžers – Fejenord

Grupa H

Espanjol – Ferencvaroš (21:00)
Ludogorec – CSKA Moskva

Grupa I

Volfsburg – Oleksandrija (21:00)
Gent – Sent Etijen

Grupa J

Roma – Bašakšehir (21:00)
Borusija Menhengladbah – Volfsberger

Grupa K

Vulverhempton – Braga (21:00)
Slovan Bratislava – Bešiktaš

Grupa L

Mančester junajted – Astana (21:00)
Partizan – AZ Alkmar

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC