• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" ponovo maksimalni: Neka se spremi Češka!

Autor mondo.rs

Selekcija Slobodana Kovača grupnu fazu završila sa maksimalnim učinkom i sa prvog mjesta odlazi u osminu finala.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije uspješno je završila grupnu fazu Evropskog prvenstva, pošto su lako savladali već prežaljenu Austriju - 3:0.

"Orlovi" su poslije četiri pobjede u prva četiri meča već bili obezbijedili čelnu poziciju pred nokaut fazu, ali to ih nije spriječilo da maksimalno odrade posao do kraja. Austrijanci nisu bili isuviše težak protivnik i Srbija je rezultat kontrolisala sve vrijeme.



Prvi set je bio naročito lak, pošto su do njega stigli rezultatom 25:16, uz jedno seriju od pet uzastopno osvojenih poena. U drugom setu su Austrijanci bili nešto kvalitetniji, ali je mirna igra u završnici donijela i taj set srpskoj selekciji - 25:22.

Bilo je tada jasno i Austrijancima da u ovom meču neće moći da stignu do prve i utješne pobjede na turniru. Držali su se dobro u trećem setu sve do 15:15, potom Srbija uspjeva da se odlijepi na 22:19 i privede meč kraju (25:20).

Srbija će kao prvoplasirana u grupi B u osmini fnala igrati protiv Češke Republike, četvrtoplasiranog tima grupe D. Česi su ostvarili dvije pobjede u pet mečeva, protiv Estonije i Holandije, ali je jasno da će selekcija Bobe Boškana biti favorit u tom susretu.

Meč je na programu u subotu, a bolji iz tog meča će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednik meča Belgija - Ukrajina. U istoj polovini "kostura" su još i parovi Francuska - Finska i Italija - Turska. Da bi se "plava četa" susrela sa jednim od ta četiri tima, moraće da preskoče i osminu i četrvtinu finala.

Španija je u ranijem terminu grupe B savladala Njemačku 3:1 (25:22, 25:20, 18:25, 25:19) i tako se izborila za posljednje mjesto koje vodi u osminu finala. Na drugom mjestu je završila ekipa Belgije, dok je Njemačka treća.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC