• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duel "zmajeva" u Ligi Evrope: Džeko "razbio" Višću

Autor mondo.ba

Roma je novu sezonu u Ligi Evrope "otvorila" pobjedom nad turskim Bašakšehirom na stadionu "Olimpiko", a čovjek odluke za "vučicu" bio je kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Kapiten Rome i BiH je odigrao kapitenski i apsolutno je najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu nad Bašakšehirom na startu nove sezone u Ligi Evrope - 4:0 (1:0).

Napadač Rimljana Edin Džeko je u svojevrsnom duelu sa kolegom iz selekcije BiH i imenjakom Edinom Višćom, koji je odigrao svih 90 minuta za Turke, izišao kao APSOLUTNI pobjednik.

Postigao je Džeko pogodak za 2:0 i "prelomio" utakmicu u korist italijanskog tima, asistirao kod trećeg, a počeo akciju kod prvog gola.

Osim što je bio strijelac i asistent, Džeko je još u nekoliko navrata bio u odličnim prilikama, ali mu je golman Mert Gunok sjajno odbranio udarce. Edin je ipak još jednom uspio da pogodi njegovu mrežu u 55. minutu, međutim, gol je poništen zbog ofsajda.

Džeko je bio začetnik akcije kod prvog gola Rome krajem prvog poluvremena - proigrao je na desnoj strani Leonarda Spinacolu, koji je centrirao u kazneni prostor, a nespretno je reagovao Brazilac Žunior Kaisara i pogodio vlastitu mrežu - 1:0.

Pogodio je potom u 58. minutu Edin sa pet metara nebranjeni dio mreže, nakon što je Nikolo Zaniolo napravio slalom kroz odbranu turskog kluba i uputio povratnu loptu - 2:0.

I kod trećeg pogotka "mastermajnd" je bio kapiten "zmajeva" - uočio je usamljenog Zaniola na desnoj strani, a ovaj uz pomoć stative povisio na 3:0.

Za konačnih "poker" golova u turskoj mreži poslije kontranapada u sudijskoj nadoknadi pobrinuo se Džastin Klajvert - 4:0.

Ipak, Roma uprkos sigurnom i ubjedljivom trijumfu podijelila je lidersku poziciju u grupi J nakon što je austrijski Volfsberger protutnjao kroz Mehnengladbah savladavši Borusiju identičnim rezultatom 0:4 (0:3).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC