• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Široki Brijeg nema šta da traži u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

U taboru banjalučkog Borca u dobrom raspoloženju i s optimizmom dočekuju utakmicu devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega.

 Borac - Široki Brijeg, najava 9. kolo PL BiH, Branislav Krunić, Vladan Danilović Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  Trener crveno-plavih Branislav Krunić i vezista Banjalučana Vladan Danilović složni su u ocjeni da Širokobriježani nemaju šta da traže na Gradskom stadionu u subotu uveče (19.00) u derbiju devetog kola Premijer lige BiH. 

"Uspjeli smo da se odmorimo veliki broj igrača od kup utakmice u Orašju (0:4), što će nam pomoći u subotu. Rival je kvalitetan, ali za nas je dobro što su umorniji jer su u Kupu BiH igrali u najjačem sastavu. Prošli su i oni dalje nakon boljeg izvođenja penala. Naša prednost je domaći teren, svježija smo ekipa i mislim da oni nemaju šta da traže u Banjaluci. Nama su prijeko potrebni bodovi i mi ih moramo osvojiti, a sigurno je da ćemo dati svoj maksimum. Treba da uđemo borbeno i da ne damo protivniku da napravi bilo kakvo iznenađenje. To Borac može, imamo igrače koji to mogu da realizuju iako će biti zahtjevna utakmica. Ponavljam, Banjaluka nije mjesto za vađenje Širokog Brijega", istakao je Krunić.

Povrijeđeni Aleksandar Subić je jedini fudbaler na kojeg Krunić neće računati za dvoboj sa ekipom sa "Pecare".

Iako je strateg Borca s dosta optimizma govorio o predstojećem meču, tradicija ne ide u prilog crveno-plavima, koji su u posljednjih 20 susreta samo dva puta savladali Hercegovce. Uz devet remija i čak devet poraza.

"Tradiciju ne treba isključiti, ona ima svoju težinu. Široki Brijeg ima kvalitetan tim i godinama unazad su u vrhu bh. fudbala. Od početka zajedničke lige su svake godine izlazili u Evropu. To žele i ove sezone. Imali su krizu rezultata, ali to ne znači da neće uspjeti. Ali, u ovom trenutku, želimo samo da mislimo o pobjedi i tri boda. A da li je to realno, pokazaće rezultat. Spremili smo taktiku, nećemo ići 'grlom u jagode'. Široki Brijeg u ovom trenutku nema imperativ, promijenili su trenera (Toni Karačić umjesto Denisa Ćorića) i sigurno će im biti lakše igrati. Naš pristup je sasvim normalan i ne smijemo drugačije razmišljati. Čak i da nam dolazi snažniji protivnik. Kad nešto želite, to možete i dobijete, a kad ulazite s rezervom, onda može svašta da bude. Ja sam takav bio i kao igrač i sad kao trener. Uvijek igramo na gol više, a da li ćemo to ostvariti, vidjećemo".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara


Optimista je i mladi reprezentativac BiH Vladan Danilović.

"Očekuje nas važna i teška utakmica protiv Širokog Brijega, o kojem ne treba mnogo trošiti riječi. Oni već godinama drže zajedno 'kostur' ekipe i mislim da stanje na tabeli nije realna slika njihovog kvaliteta. Zaslužuju bolje, ali to nas ne smije zavarati. Svjestan sam snage naše ekipe. Napravili smo odličnu uvrertiru prolaskom u osminu finala Kupa BiH, imamo samopouzdanje, i uz publiku, koju pozivam da dođe na Gradski stadion, sve osim tri boda bi za nas bio neuspjeh", naglasio je Danilović.

Subotnji derbi u Banjaluci sudiće Prijedorčanin Zoran Grbić, a pomagaće mu sarajevski dvojac Amir Kadić i Enes Đozić.

PREMIJER LIGA BiH, DEVETO KOLO

Subota (16.30)

Mladost - Sloboda
Tuzla siti - Sarajevo
Borac - Široki Brijeg (19.00)
Željezničar - Radnik (19.30)

Nedjelja (16.30)

Zrinjski - Čelik
Zvijezda 09 - Velež

TABELA: Tuzla siti 17, Sarajevo 17, Željezničar 16, Zrinjski 13, Radnik 12, Sloboda 12, Čelik 12, Borac 11‚ Široki Brijeg 7, Mladost 5, Velež 5, Zvijezda 09 3.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

tradicija

Sto niste spominjali tradiciju kad ste isli u Tuzlu. To je uz Zenicu uvijek bio teren odakle je Borac donosio bodove

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC