• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji golman planete dobija nagradu "Jašin"

Autor mondo.ba

Najbolji golman svijeta od ove godine biće nagrađivan trofejom "Jašin", nazvan po bivšem sovjetskom golmanu Lavu Jašinu.

Početkom decembra biće poznat najbolji fudbaler svijeta, odnosno biće dodijeljena Zlatna lopta (Ballon d'Or) koju dodjeljuje francuski list "Frans Fudbal". Ove godine, organizatori su uveli i novitet, a to je i nagrada za najboljeg golmana.

Organizatori su odlučili da trofej nosi ime "Jašin", po Lavu Jašinu, golmanu Sovjetskog Saveza (SSSR) od 1954. do 1967. godine, koji je jedini ”čuvar mreže” u istoriji osvajač Zlatne lopte, 1963. godine, prenijela je agencija "Anadolija".

"Zlatna lopta" izvorno je dodjeljivana najboljem fudbaleru Evrope i za njega su glasali samo novinari. Sada je riječ o globalnoj nagradi za koju glasaju i treneri i kapiteni nacionalnih timova.

Iz "Frans Fudbala" navode da će lista od 10 nominacija za najboljeg golmana biti objavljena 21. oktobra, a ceremonija dodjele nagrada biti održana 2. decembra. Prošle godine titula najboljeg fudbalera svijeta pripala je hrvatskom reprezentativcu Luki Modriću.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC