• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević prvo odlučuje ko ne igra "vječiti derbi"

Autor mondo.rs

Polovina stranih fudbalera u svlačionici crveno-bijelih neće imati pravo nastupa u Humskoj. Ko su igrači Crvene zvezde koji bi trebalo da propuste 161. "vječiti derbi"?

 Partizan-Zvezda-nedelja-18.00-prenos-livestream-Arenasport-Milojevic-bira-strance Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Sa "Alijanc arene" pravo na stadion Partizana.

Fudbalere Crvene zvezde četiri dana poslije poraza od Bajerna na startu Lige šampiona očekuje novi izazov - 161. "večiti derbi" na stadionu najvećeg rivala.



Poraz od tri gola razlike u Minhenu nije najsrećnija uvertira za tako važnu utakmicu na putu ka odbrani titule prvaka, tim prije što crveno-bijeli imaju dvije pobjede u Humskoj od maja 2007. i 130. derbija, ali izabranici trenera Vladana Milojevića nemaju razloga da budu demoralisani, naprotiv.

Imali su dobre periode igre, odličnu šansu za 1:1 i potom primili dva gola u posljednjih deset minuta, zbog čega je utisak o gostovanju bavarskom gigantu ostao znatno lošiji. Crveno-bijeli bi utakmicu u Minhenu morali da posmatraju - kao lekciju iz koje može mnogo da se nauči, a derbi u Humskoj koji slijedi kao nešto sasvim drugačije - izazov za koji su više nego spremni!

Ako je Bajern bio preveliki zalogaj za šampiona Srbije, Partizan ne bi smio da bude.

Anketa

Ko će pobijediti u 161. "vječitom derbiju"?

  • Partizan

    26.17% (28)

  • Crvena zvezda

    62.62% (67)

  • Biće neriješeno

    11.21% (12)

Ko će pobijediti u 161. "vječitom derbiju"?

Rezultati



Mirko Ivanić i Veljko Simić nisu se našli u protokolu za utakmicu sa Bajernom. Dok traži formu zbog koje je plaćen 1,3 miliona evra, Ivanić bi mogao da iskoristi ograničenje broja stranaca i, odmoran i motivisan, bude Milojevićeva "opklada" za derbi u Humskoj.

Crvenoj zvezdi kao šampionu s pravom pripada uloga favorita, zbog odnosa snaga dva kluba i samih sastava sa kojima računaju Milojević i njegov kolega Savo Milošević.

Međutim, dok Milošević ne mora da bira strance za prvi od najmanje tri derbija ove sezone, jer ih crno-bijeli ukupno imaju četiri, Milojević će do nedjelje popodne morati da se odredi i izabere postavu u kojoj neće biti mjesta za polovinu inostranih fudbalera iz svlačionice crveno-bijelih.

Odlukom Fudbalskog saveza Srbije, od ove sezone treneri smiju da uvrste četvoricu stranaca u protokol za meč Superlige Srbije, tako da se strateg branioca titule nalazi u nezgodnoj poziciji.

Milojevićev izbor igrača mogao bi da odredi i formaciju u kojoj će crveno-bijeli istrčati u nedjelju od 18 časova uz direktan prenos na TV Arenasport, i obratno. Da li će Crvena zvezda igrati sa jednim ili dvojicom defanzivnih vezista, jednim ili dvojicom napadača, odluke su koje če uticati i na izbor kvarteta stranaca.

Isto tako od izbora stranaca zavisiće i koji domaći igrači će biti u timu, a koji među gledaocima.

Sa po dvije utakmice manje u odnosu na lidere Vojvodinu i TSC, "vječiti" u derbi ulaze neporaženi, ali ih dijeli četiri boda zbog Partizanovih remija sa Napretkom i Bačkom Topolom. Crveno i crno-bijeli nadoknadiće meč zaostatka naredne srijede.

Povreda Milana Rodića "ugurala" je Žandera među startere protiv Bajerna, a od prvog minuta igrali su Marko Marin, Hoze Alberto Kanjas, Mateo Garsija i Radživ van La Para, dok je Ričmond Boaći ušao u drugom poluvremenu.

Tu su još novajlija Tomane i povratnik u tim, El Fardu Ben, koji nije realizovao ljetošnji transfer. Od njih osmorice, četvorica će morati da propuste predstojeće izdanje najveće utakmice srpskog fudbala.

Sigurno je da to neće biti najbolji igrač tima, "desetka" Marin, vjerovatno ni iskusni španski vezista Kanjas, dok za ostala dva mjesta vlada oštra konkurencija, dodatno pojačana Rodićevom povredom. Ukoliko Žander ponovo bude na lijevom beku, onda će defanzivna linija biti kao protiv Bajerna - sa Markom Gobeljićem desno, Milošem Degenekom i Nemanjom Milunovićem u sredini, dok bi "naprijed" ostalo samo jedno slobodno mjesto.

Opcija za Milojevića je prebacivanje Gobeljića na lijevi bok, što je ovaj univerzalac takođe pokrivao od dolaska iz Napretka prije dvije godine i nastup sa Degenekom ili Radovanom Pankovom na desnom beku. U tom slučaju, ako Marin i Kanjas ostaju "zakucani" na svojim pozicijama, ostala bi dva slobodna mjesta u navali šampiona za gostovanje najvećem rivalu, za koja bi se borila petorica igrača: Garsija, Van La Para, Boaći, Ben i Tomane.

Od aktuelnih fudbalera Crvene zvezde, samo je Boaći postizao gol na "JNA" (i to u dva navrata za remije 1:1), što ga uz jedan pogodak na "Rajku Mitiću" čini najboljim strijelcem u derbijima u timu. Aleksa Vukanović, Milan Pavkov i Ben postigli su po jedan gol.

Ko god da bude igrao, očekuje se prva Milojevićeva pobjeda u Humskoj i nastavak perfektnog niza u šampionatu!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Da se ja pitam, Vi prvi ne biste vodili derbi, zbog kukavičke taktike godinama

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC