• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda namučila Borac, nedovoljno za iznenađenje

Autor mondo.ba

Borac m:tel ostvario prvi trijumf u novoj sezoni Premijer lige BiH. U "Boriku" savladana Sloboda 34:32 (19:15)

 Rukomet Premijer liga BiH 1. kolo Borac - Sloboda Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac m:tel i Sloboda otvorili su novu rukometnu sezonu u BiH, a nakon uzbudljivih 60 minuta uvodnog meča prvog kola, Banjalučani su ostvarili zaslužen trijumf.

BORAC M:TEL - SLOBODA 34:32 (19:15)

Veoma loše Borac m:tel otvorio je meč i dopustio rivalu da za šest minuta veže čak četiri vezana gola, za 0:4 na početku susreta, pa je Mirko Mikić već u ranoj fazi morao da zatraži tajm-aut.

Đurđević je zatim uspio da postigne prvi gol za Banjalučane, uzvratili su Tuzlaci na drugoj strani, poslije čega je uslijedila serija domaćih i prvo izjednačenje na meču u 10. minutu, 5:5.

Ljubišić se razbranio u tim trenucima, ali uslijedio je period gdje se igralo gol za gol, da bi "crveno-plavi" u 18. minutu prvi put stigli do prednosti (11:10), kada je mrežu Slobode poslije kontranapada pogodio Đurđević.

Odlični Đurđević nastavio je da rešeta protivničku mrežu (četiri gola u prvom dijelu), te omogućio svom timu da drži rezultatski priključak protiv raspoloženih gostiju, koji su u Banjaluku došli s namjerom da već na početku prvenstva pokažu da se na njih mora ozbiljno računati, iako su tek izborili promociju u najviši rang.

Ipak, tri minuta prije odlaska na odmor prednost vicešampiona BiH počela je da raste. Rađenović je pogodio za "plus dva" i prvi put u korist Banjalučana, da bi isti igrač svojim šestim golom, nakon realizovane kontre, povisio vođstvo na 17:14.

Zatim se četvrti put u strijelce upisao Dakić, za prvu "osjetniju" prednost domaćina, 18:14, koju su rukometaši Borca m:tel uspjeli da zadrže i na pauzu odu sa 19:15.

Početkom nastavka Borac m:tel otišao je na pet golova prednosti (22:17 u 35. minutu), da bi nedugo zatim serijom 3:0 Tuzlaci ponovo primorali Mikića da zatraži predah za svoje izabranike pri rezultatu 25:23.

Gosti su u toj seriji postigli još jedan pogodak, te u nekoliko navrata imali samo gol zaostatka, a mogli su i do izjednačenja da na golu domaćih nisu stajali sjajni Ljubušić i Subotić, koji je, između ostalog, uspio da "skine" i sedmerac.

STRIJELCI

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Bojan Rađenović i Vladan Đurđević sa po osam pogodaka, dok je Milan Dakić postigao gol manje. Tuzlake je sa devet golova predvodio Davor Kadić, ujedno i prvi strijelac susreta, dok je Emir Suhonjić dodao osam pogodaka.

Banjalučani su uspjeli odbiti napade rivala, a nisu rukometaši Slobode imali ni sreće. Pogodili su stativu pri 29:28, a onda je Brazilac Giljerme Linjares de Souza postigao debitantski gol u crveno-plavom dresu za 30:28, pa je finiš Borca m:tel dočekao sa dva gola prednosti.

U dramatičnom finišu, gostujući tim nije imao snage za sustigne rivala i napravi preokret.

Ljubišić je odbranio sedmerac, na ulasku u posljednji minut, zatim je na drugoj strani dosuđen prekršaj, a sedmerac je za "plus tri" realizovao još jedan novajlija, Rakocija, da bi gosti u posljednjim sekundama smanjili na konačnih 34:32.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC