• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Odbrana loša, radićemo na tome

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević Autori Dragan Šutvić

Trener Borca m:tel nije bio zadovoljan činjenicom da je njegova ekipa na otvaranju sezone primila čak 32 gola od Slobode. Ipak, pobjeda u "Boriku" protiv Tuzlaka je najbitnija.

 RK Borac m:tel - RK Sloboda Tuzla 34:32 Mirko Mikić izjava 1. kolo Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac m:tel na otvaranju nove sezone slavio je protiv tuzlanske Slobode 34:32 (19:15) u meču na kojem je publika zaista mogla da uživa.

Istina, bilo je mnogo grešaka, što je razumljivo za duel prvog kola prvenstva, ali su obje ekipe u "Boriku" pokazale da se s pravom nadaju visokom plasmanu ove sezone.

Trener banjalučkih "crveno-plavih" Mirko Mikić bio je zadovoljan pobjedom, ali ne i načinom na koji je njegova ekipa odigrala večerašnjih 60 minuta, prije svega u odbrani.

"Bila je ovo jako teška utakmica, s obzirom da je prvo kolo, a sa druge strane smo imali veoma iskusnu ekipu. Ali, i naša odbrana bila je izuzetno loša večeras. Ni golmani nisu bili na nivou, s obzirom da smo dozvoljavali neke šuteve sa devet metara i sigurno da nam je i to poremetilo koncentraciju. Davor Kadić pravio nam je ogromne probleme, a radi se o sigurno najboljem desnom krilu koje je igralo u Premijer ligi BiH. Napominjao sam da se mora igrati striktna odbrana jedan na jedan, pravio nam je nenormalne probleme. Ipak, najbitnija je pobjeda, prvo je kolo, a pred nama je duga sezona i već sada treba početi sa pripremom za narednog rivala", istakao je Mikić nakon meča.

Borac m:tel će i u drugom kolu biti domaćin, a u "Borik" stiže brčanska Lokomotiva.

"Potrebno je analizirati večerašnju utakmicu i vidjeti gdje smo griješili, da se to popravi i više nikad ne ponovi. Najviše ćemo raditi na odbrani, kako bismo spremni dočekali naredni meč. Mnogo je tehničkih grešaka, ali to je normalno za prvo kolo. Želja nije bila sporna ni kod jednog igrača, svi su izgarali", zaključio je Mikić.

Milan Dakić bio je među najefikasnijim igračima Borca m:tel. Postigao je sedam golova, jedan manje od vodećih strijelaca Bojana Rađenovića i Vladana Đurđevića.

"I prije utakmice znali smo da će biti teška utakmica, jer je prva u sezoni. Znali smo da se radi o iskusnoj ekipi, koja zna da igra, a to su pokazali večeras. Bilo je ’klackanja’ rezultata, lošije smo ušli u meč, ali bitno je da smo se brzo vratili", istakao je Dakić.

O predstojećem duelu sa Brčacima kaže:

"Sada nam dolazi Lokomotiva, a već ranije sam istakao da u 'Boriku' ne smijemo gubiti bodove, ako mislimo biti šampioni. Tu je Žikica Milosavljević, koji radi sjajno sa Lokomotivom i moramo maksimalno ozbiljno dočekati taj meč. Vjerujem da ćemo, kako prvenstvo bude odmicalo, igrati sve lakše i bolje", uvjeren je Dakić.

Davor Kadić bio je nezaustavljiv za odbranu domaćih. Postigao je devet golova, ali ni to nije bilo dovoljno njegovom timu da izbjegne poraz u Banjaluci.

"Došli smo u goste respektabilnoj ekipi, ali s namjerom da pokažemo da znamo igrati rukomet. Svako ko je došao u 'Borik' vidio je pregršt lijepih poteza. Vjerujem da će Sloboda i Borac kako prvenstvo bude odmicalo igrati sve bolje. Borac mi je uvijek bio drag, drago mi je da ima dobru ekipu i želim mu mnogo sreće", poručio je prekaljeni rukometni as.

Dodajmo da je danas odigran još jedan meč, a Vogošća i Slavija podijelili su bodove odigravši 23:23.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC