• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debitovao za irski Bohemijans sa 14 godina!

Autor mondo.ba

Mladi Evan Feguson ispisao istoriju.

Irski Bohemijans u petak je remizirao 0:0 na gostovanju Deri sitiju, a osim po osvajanju važnog boda u borbi za Evropu, ovaj meč ostaće upamćen po trenutku iz 89. minuta.

Luk Vejd Slejter napustio je igru, a umjesto njega ušao je Evan Ferguson i upisao debi sa samo 14 godina!

Sin nekadašnjeg fudbalera Bohemijansa, Šamrok Roversa i Koventri sitija, Berija Fergusona, već je zaigrao za prvi tim u julu i to protiv Čelsija, ali sada je i zvanično debitovao za Bohemijans.

Evan Ferguson počeo je da igra u lokalnom klubu Sent Kevin Bojs, odakle je došao u omladinski pogon Bohemijansa, a nastupao je i za U15 i U16 selekciju Irske.

Trener Bohemijansa, Kit Long nakon utakmice protiv Čelsija rekao je da je nekoliko velikih klubova, među kojima i Liverpul, zainteresovano za talentovanog Fergusona, kojeg očigledno i on izuzetno cijeni.

Ipak, Ferguson nije namlađi debitant u fudbal.

Maurisio Baldivijeso debitovao je za bolivijski klub Aurora sa 12 godina i 363 dana, i tako nadmašio Peruanca Fernanda Garsiju koji je debitovao za Huan Aurih sa 13 godina i 335 dana.

Oba ova podatka uzimaju se sa rezervom, a među najmlađim debitantima, prema podacima FIFA, je sigurno Sulejmani Mamam, koji je u maju 2001. debitovao za reprezentaciju toga protiv Zambije sa 13 godina i 310 dana.

Mamam je tako zvanično postao najmlađi fudbaler koji je nastupao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Od igrača koji su debitovali za poznatije klubove treba pomenuti Paulina Alkantaru koji je sa 15 godina, četiri mjeseca i osam dana debitovao za Barselonu i postigao het-trik.  

Alkantara je nastupao za Barselonu od 1912. do 1927, sa pauzom između 1916. i 1918. kada se sa roditeljima vratio na rodne Filipine, a i dalje drži rekord kao najmlađi fudbaler koji je postigao gol za Barselonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC