• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević: Ne očekujem napadačku Zvezdu!

Autor mondo.rs

"Hoćete da kažete da su naša četiri stranca prednost u odnosu na njihovih osam?", zapitao novinara trener Partizana uoči "vječitog derbija".

 Savo Milošević: Ne očekujem napadačku Zvezdu! Izvor: Mondo/Goran Sivački
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Partizan je spreman za derbi!

Dan prije utakmice protiv Crvene zvezde na stadionu u Humskoj, Savo Milošević izašao je pred novinare i govorio o svom trećem trenerskom okršaju protiv "večitog" rivala.

Prethodna dva vodio je u Ljutice Bogdana. U prvom je doživeo poraz, a u drugom je ostvario pobjedu, vrijednu trofeja Kupa Srbije.

Uoči trećeg, zakazanog za nedjelju u 18 časova uz direktan prenos na TV Arena sport, nije želio da previše detaljiše u obraćanju javnosti.

"Nemam mnogo toga da vam kažem, s obzirom na to da smo imali samo jedan trening oporavka poslije meča. Večeras imamo praktično pripremni trening za sutrašnji meč i još nemamo konkretno stanje i situaciju. To je jedina stvar koja je direktno vezana za utakmicu".

"Što se tiče očekivanja, ona su uvijek najveća i probaćemo da ostvarimo dobar rezultat, koji nam je neophodan ako želimo da ostanemo u trci za titulu. Biće jako teško doći do pobjede, ali igramo kod kuće, a kod nas smo odigrali dosta dobro i kvalitetno praktično sve utakmice, bez obzira na neke neriješene ishode, sve smo odigrali dobro i ako uspemo to da ponovimo sutra, onda se možemo nečemu nadati", izjavio je Milošević.

Evropski mečevi definitivno su uticali na pripremu oba tima. Partizan je imao dan manje za oporavak, ali je i Zvezda imala put do Minhena.

"Ne mogu da očekujem od igrača, a vjerujem ni moj kolega, da igrači mogu da izvuku 100 odsto. To je prosto nemoguće izvući i od organizma. Ali potrudili smo se još na pripremama da radimo na tim stvarima, kako bismo utakmice u serijama odigrala što bolje i duže"

"Spremili smo ekipu dobro fizički, a psihološki pritisak je nešto sa čim se ekipa nosi šest mjeseci, to je postala konstanta, saživjeli smo se da svaki susret igramo pod opterećenjem i moranjem. Navikli smo se se. Derbi kao derbi proizvodi dodatni adrenalin, a uz dovoljno želje možemo da izvučemo utakmicu na trkačkom planu".

Koliko je Zvezda jača od AZ Alkmara?

"U ovoj situaciji bilo bi jako glupo porediti Zvezdu sa bilo kojom drugom ekipom, jer se težina utakmice ne može porediti ni sa kojom drugom. To ne može mnogo da nam pomogne sa onim što nas sutra čeka, jer derbi nosi psihološki pritisak".

O strancima... Na novinarski zaključak o Partizanovoj prednosti po pitanju stranaca, trener crno-bijelih odgovorio je sa blagim čuđenjem: "Zvezda ima osam stranaca, a mi četiri. To je naša prednost?"



Da li je vrijeme za rizik u derbiju?

"Probaćemo da igramo najbolje što možemo, ako se to može podvesti pod rizik. Prije neki dan smo igrali na gol više. Mentalitet i karakter ne možemo promijeniti samo za sutrašnju utakmicu. A isto tako i u finalu Kupa smo pokazali da možemo kvalitetno da branimo naš gol. Sutra će biti potrebno i jedno i drugo. Zavisi dosta od taktičkih detalja. Rizik će u našoj igri postojati, ali nećemo ići grlom u jagode, niti ćemo biti naivni. Vodićemo računa o svemu".

Sastav za derbi još ne zna.

"Pretpostavljam da ni Vlada ne zna ovaj tim, a ne znam ga ni ja. To su čari derbija i ovog posla. U dosta situacija smo primorani da pravimo pretpostavke, što nije zahvalno. Može da se ispostavi da sam bio u krivu, pa sam onda u problemu".

Milošević je bio upitan za svoju pretpostavku Zvezdine igre...

"Ne očekujem ofanzivnu Zvezdu".

Potom je još jednom govorio o igri svog tima.

"Iz ovoga prvog što sam rekao, mi ćemo htjeli - ne hteli morati. Šalu na stranu, u dosadašnjem dijelu sezone je evidentno da je igra Partizana napadački orijentisana malo više. To ne kažem kao opravdanje, već kao shvatanje fudbala i profila igrača koji imamo. To govori da smo bili napadački orijentisani u više utakmice, a oni defanzivno orijentisani. Dosta toga će biti i sutra".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC