• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer sa "trenerom" Nadalom savladao Kirjosa

Autor mondo.rs

Zahuktava se Lejver kup, a Švajcarac je "Evropi" donio novi trijumf u drugom meču drugog dana.

Lejver kup je na svojoj polovini, a tim "Evropa" je na putu da i treću godinu zaredom ostvari pobjedu protiv "ostatka svijeta": Za to je zaslužan Rodžer Federer koji je u meču protiv Nika Kirjosa bio u teškoj situaciji, ali je na kraju uspio da slavi - 6:7, 7:5, 10:7.

Na egzibicionom turniru u Ženevi koji prikuplja sve veću pažnju iz godine u godinu, Federer je uz veliku pomoć publike uspio da stigne do vrednog trijumfa za svoj tim. On je u drugom setu gubio 5:4 i bio na gem od poraza, čime bi tim "ostatka svijeta" stigao u prednost po prvi put, ali je uspio da preokrene rezultat u svoju korist.

Federer je "u svom uglu" imao i Rafaela Nadala, kao jednog od saigrača koji su ga savjetima bodrili tokom meča. Kamere su bile posebno zainteresovane za razgovore u pauzama između gemova koje su vodili osvajači ukupno 39 gren slem titula. Jedan takav zanimljiv razgovor imali su upravo u trenucima kada je Kirjos bio blizu trijumfa.

Ipak, Federer od tada osvaja tri gema u nizu i potom slavi u super taj-brejku trećeg seta, koji se inače igra do 10 poena na razliku.

Ovaj trijumf je "Evropi" donio dva boda - pobjede drugog dana takmičenja nose po dva boda, a u nedjelju će nositi po tri - i sada tim predvođen Federerom i Nadalom ima prednost od 5:3.

"Ostatak svijeta" je ranije tokom dana stigao do izjednačenja, kada je Džon Izner takođe poslije super taj-brejka savladao Aleksanera Zvereva. Do kraja dana se igraju i mečevi Rafael Nadal - Miloš Raonić i dubl okršaj u kojem će Nadal i Stefanos Cicipas na megdan Kirjosu i Džeku Soku.

Kako se i u nedjelju igraju tri singla i jedan dubl, šampion Lejver kupa biće tim koji prvi skupi 13 bodova. U prva dva izdanja ovog takmičenja Evropljani su bili uspješniji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC