• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odmah obrišite ove aplikacije!

Autor mondo.rs

Dvije popularne aplikacije za kameru su zapravo maliciozni servisi za prikazivanje reklama.

 Odmah obrišite ove aplikacije! Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

  Aplikacije Sun Pro Beauty Camera i Funny Sweet Beauty Selfie Camera su instalirane oko dva miliona puta prije nego što ih je Google i zvanično ukinu sa Google Play Store-a. Ove aplikacije su maliciozni serveri reklama, koji “burgijaju“ u pozadini, šalju privatne podatke korisnika na udaljene servere i prikazuju reklame preko cijelog ekrana telefona u bilo kojoj aplikaciji.

Ikonica obje aplikacije se skriva iz menija telefona, a čak i kad se izbrišu sa telefona, pošto su napravljene tako da ostanu u telefonu, nastavljaju da iskorišćavaju telefon i dalje prikazuju reklame.

PhoneArena je upozorila da bi korisnici morali da obrišu svoj sistem i tek na taj način se riješe ovih napadnih aplikacija, koje ne služe ničemu, osim maltretiranju korisnika.

Savjetujemo vam da prije nego što instalirate bilo koju aplikaciju obavezno pročitate komentare, koji su za ovu aplikaciju bili izuzetno loši, kao i da proverite ocjenu, koja je, s druge strane bila čak i solidna, iznad trojke za obje aplikacije.

Protiv ovakvih aplikacija moguće je boriti se samo pažljivim proučavanjem komentara ili pretragom interneta u vezi s njihovim sadržajem. Da, znamo da je to “smor“ i ko ima vremena da se bavi takvim stvarima, ali to je za sada jedino rješenje da se zaštitite, jer Google je očigledno nemoćan da reaguje na vrijeme i prepozna loše aplikacije i prakse.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS