• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Borac napuštam kad osvojimo prvo mjesto!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Šef Borčeve struke poručio je novinarima nakon remija sa Širokim Brijegom da nije razmišljao o povlačenju sa klupe ''crveno-plavih''

 Premijer liga BiH Borac Široki Brijeg Branislav Krunić izjava Izvor: MONDO

U jednom od derbija devetog kola Premijer lige BiH, večeras su na Gradskom stadionu bodove podijelili Borac i Široki Brijeg (1:1).

Ishod je to koji ne odgovara ni jednima ni drugima. Borac je propustio šansu da se trijumfom priključi vrhu tabele, dok su Širokobriježani ovim remijem ostali u donjem dijelu.

Gosti su poveli u 32. minutu golom Dražena Bagarića, potom u 49. minutu ostali sa deset igrača zbog isključenja Mate Stanića, a sve što je Borac uspio da napravi sa igračem više jeste da preko Zorana Milutinovića u 72. minutu postigne izjednačujući pogodak.

''Široki Brijeg je večeras izašao visoko na nas, nije nam dozvolio da igramo. Mi smo pokušali da ubrzamo pas, nije išlo, poslije toga smo nekim dugim loptama nešto pokušavali. Imali smo i tu situaciju iz desetog minuta kad nam je poništen gol zbog ofsajda. Da je tad bilo 1:0, mislim da bi utakmica otišla u drugom smjeru. Protivnik je postigao taj gol koji nas je ''presjekao'', nismo uspjeli da se vratimo, čak i u momentu kad smo imali igrača više, jedan period od pet minuta protivnik je stvarao šanse, gdje je mogao da riješi pitanje pobjednika. Nije se osjetio taj igrač više, imali su još snage da pariraju preko čitavog terena. Kasnije se taj deficit ipak osjetio, kad smo mi dodatno pritisli rivala i postigli izjednačujući pogodak. Možda smo mogli još jedan, ali mislim da je ekipa Širokog Brijega i zaslužila bod i ako možemo nečemu da se radujemo, to je činjenica da je između nas i rivala ostala ista bodovna razlika nakon ovog kola'', rekao je šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Na novinarsko pitanje čime nije zadovoljan u ovoj utakmici, strateg ''crveno-plavih'' je odgovorio:

''Prvenstveno, realizacijom i kreiranjem šansi. Jednostavno, od početka prvenstva teško dolazimo u šanse, teško postižemo golove, rekao sam da ćemo se mučiti i evo mučimo se. Borac je klub koji je tek ušao u Premijer ligu BiH, u fazi je stvaranja tima, veliki je pritisak rezultata. Danas smo za rivala imali kvalitetan tim i svi naši nedostaci su se dali primijetiti'', istakao je Krunić, koji je naglasio da nije razmišljao o ostavci.

''Bože sačuvaj... Napustiću Borac kad osvojim prvo mjesto'', poručio je.

U povratničkoj sezoni pred Borac su stavljeni veliki ciljevi, govorilo se o klubu kao ''državnom projektu'', a za sada, sudeći prema rezultatima, nije ispunjeno ono što se očekivalo ali prije svega najavljivalo.

''Pred početak ove utakmice, osjetio se pritisak. Normalno, u svakoj utakmici koju Borac igra u Banjaluci, traži se pobjeda. Ako igrači mogu da se izbori sa tim, biće u tom klubu... Zato Borac i jeste dugo godina u problemu, zato i jeste u klubu takva turbulentnost dugo godina. Nadam se da će u narednom periodu Borac imati takve igrače koji će moći da ispune sve ono što vjerna publika očekuje od njih.''

Vremena za analizu nema mnogo. Premijer liga BiH nastavlja se već u srijedu, kada Borac gostuje aktuelnom šampionu Sarajevu.

''Raspored je zgusnut i nemamo odmor. Čeka nas meč sa Sarajevom koje je poraženo od Tuzla sitija. Radi se o klubu koji je osvojio prošle sezone duplu krunu i za njih je ovo veliki udarac. Stalno nas čekaju teški mečevi, ali to je Premijer liga BiH. Borac je ove godine povratnik, imamo svoje nedostatke, borimo se, zbrajamo bodove'', naveo je Krunić.

Izvor: MONDO

Za cijelim plijenom žali i ''komandant'' gostiju Toni Karačić.

''Mislim da je utakmica bila dosta tvrda. Što se tiče naše igre, planirali smo da u prvom poluvremenu napravimo što kvalitetniji pritisak i djelimično smo u tome uspjeli. Postigli smo pogodak i to zasluženo jer ekipa Borca nije u prvom poluvremenu stvorila mnogo kvalitetnih prilika. U drugom poluvremenu plan je bio da imamo kvalitetniji posjed kako bismo utakmicu priveli kraju, međutim jedna nesmotrenost našeg igrača i crveni karton su nas natjerali da odustanemo od toga, iako smo mi stvorili neke prilike. Nismo uspjeli da postignemo gol, Borac jeste i na kraju je meč završen rezultatom 1:1, koji ne odgovara ni jednima ni drugima, posebno nama'', rekao je Karačić, čiji igrači u narednom kolu dočekuju Mladost.

Komentari 15

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realista

Idi odmah majke ti ...

Sova

Čuj u problemu pa u moje vrijeme je bilo normalno da bilo koga dobijemo u Banja Luci pa i prvaka Evrope veliki Adrleht a ti pričaš o Širokom.Nego bolje i za tebe i Borac da što prije odlepršaš nismo mi Željo sa predgrađa.

Sova

Jel u prvoj ligi Republike Srpske.

Bagzi

Od vas sad niko ne očekuje bodove u Sarajevu, a oni su pod velikim imperativom. Iskoristite to ako ste pametni, donesite pobjedu iz Sarajeva.

Glasač

Zar ne rece da Siroki nema sta da trazi u BL? Niste ni bod zasluzili. Spasi Borac, napusti klupu, sa svojom pojacanjima.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC