• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Barselone: Ne igramo dobro, zabrinut sam!

Autor mondo.rs

Da li će uprava španskog prvaka ostati uz Ernesta Valverdea i posle jedne od najlošijih partija otkako je leta 2017. preuzeo ekipu?

Barselona je prošle sezone odbranila titulu sa samo tri poraza u 38 utakmica, a sada je u prvih pet kola poražena već dva puta! Pri tom je primila devet golova, pa uz Betis ima trenutno najgoru odbranu u "La ligi".

U subotu u Granadi primila je gol posle individualne greške (Žunior Firpo) u 2. minutu, potom su se njeni napadi odbijali od čvrst bedem domaćeg tima, da bi Arturo Vidal odmah po ulasku sa klupe, umesto Rakitića, skrivio penal i u 66. minutu je postavljen konačan rezultat - 2:0.

Lionel Mesi odigrao je celo drugo poluvreme, u ulozi igrača koji povezuje vezni red i špic napada, ali posle višenedeljne pauze nije mogao da se nametne.

Bodovni zaostatak za vodećima nije veliki, jer u uvodnoj fazi sezone gotovo svi gube bodove i nisu se iskristalisali kandidati za titulu, ali na "Nou Kampu" svakako nisu navikli da gube bodove u mestima kao što su Pamplona ili Granada.

"Rano primljeni gol nam je otežao zadatak, ali bez obzira na to, nismo odigrali dobro. Naročito smo neubedljivi na gostovanjima i naravno da me to brine. Kada ne ostvarite željeni rezultat u jednoj utakmici, onda jedva čekate sledeću da se iskupite, ali sada se takvih utakmica naređalo tri, četiri, pet... Simptomatično je kako ne igramo dobro. Imamo terensku nadmoć, ali ne stvaramo dovoljno prilika, dok protivnici koriste skoro sve svoje. Ali, to nije opravdanje", izjavio je Ernesto Valverde.

Računajući finiš prošle sezone, Barselona je kao gost sedam utakmica bez pobede, računajući Primeru i Ligu šampiona.

To je dovelo do toga da je sa sedam od 15 mogućih bodova izjednačila najgori start u prvenstvu još od jeseni 1994.

"Igrači su akteri na terenu, oni rade stvari ispravno ili pogrešno, ali trener je odgovaran kada ekipi ne ide i ja se sada osećam odgovornim. I kada izgubite utakmicu, igrom morate da pokažete da zaslužujete pobedu. Ovog puta to nije bio slučaj", dodao je Valverde.

Luis Suarez bio je gotovo podjednako bezopasan kao Antoan Grizman, koji posle transfera iz Atletika vrednog 100 miliona evra nije uputio nijedan udarac u okvir gola na četiri gostovanja.

"Imamo veliki posed lopte, ali igramo neubedljivo i ne stvaramo šanse. Moramo da utvrdimo zašto", rekao je Suarez.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC