• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei mijenja odluku: Otključava bootlocker

Autor mondo.rs

Kako bi korisnicima olakšao instaliranje Android tj. Google aplikacija sa strane, Huawei je doneo odluku da otključa bootloader za tri modela.

 Huawei otključava bootloader Mate 30 telefona Huawei bootloader otključan Kako otključati bootload Izvor: Mondo/Huawei
Izvor: Mondo/Huawei

Huawei će otključati bootloader za Mate 30, Mate 30 Pro i Mate 30 RS Porsche Design modele, kako bi korisnicima olakšao instaliranje sa strane Android i Google aplikacija, objavio je The Forbes.

Ovo je za jedan drugi sajt potvrdio Ričard Ju, direktor Huawei kompanije za uređaje, koji je rekao da su u Huawei kompaniji odlučili da olakšaju stvari korisnicima i omoguće im brže instaliranje Google Play Services i aplikacija na Mate 30 seriju.

Nažalost, Huawei ne daje konkretne najave u vezi s tim da li će Mate 30 već dolaziti otključan ili će to korisnici morati sami da urade, što nije proces za svakako, ali u svakom slučaju je bitno da budući vlasnici znaju i ovu informaciju.

Huawei kompanija je u maju 2018. godine odlučila da stavi tačku na otključan bootloader, ali je ovog puta, zbog trgovinskog rata Kine i SAD odlučila da izađe u susret korisnicima i učini baš sve što može da im olakša situaciju sa nabavkom Google aplikacija. Sa otključavanjem bootloader-a Huawei svesno rizikuje manju bezbednost uređaja, što je Ričard Ju i sam napomenuo i izjavi Android Authority-ju, ali je situacija takva da kompanija nema drugo rešenje u ovom trenutku.

Inače, kompanija je i zvanično objavila da bez pomoći Google aplikacija i kompanije Google planira da proda najmanje 20 miliona komada Huawei Mate 30 serije. Poređenja radi, Huawei P20 i Mate 20 serije zajedno su prodate u preko 33 miliona komada za godinu dana.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS