• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savine izmjene riješile derbi, Zvezda "nije došla"

Autor mondo.rs

Partizanov trener napravio je tri izmjene u derbiju i uveo dva strijelca i jednog asistenta! Njegov pečat na trijumf u 161. "vječitom derbiju"!

 161. vječiti derbi FK Partizan FK Crvena zvezda UŽIVO Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Partizanu je pripao prvi derbi sezone - i to potpuno zasluženo!

Crno-bijeli su čitavu utakmicu bili bolji od "vječitog" rivala u 161. epizodi ovog rivalstva, a pobjedu su potvrdile zlatne izmjene Sava Miloševića, koji je na ovom meču potpuno taktički nadmudrio svog rivala, Vladana Milojevića.

Drugi put u nizu.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 2:0 (0:0)
/Suma 81, Tošić 90+3/

Mladi trener je u završnici derbija ubacio u igru Sejdubu Sumu, strijelca sjajnog gola u 81. minutu, pa Rajka Brežančića, koji je u 93. namjestio gol trećem rezervisti, Zoranu "Bambiju" Tošiću!

Pogodio je SVE Partizanov trener, a pogađali su i njegovi igrači!

O igri Crvene zvezde govori i podatak da je utakmicu završila bez JEDNOG šuta u okvir gola Vladimira Stojkovića, koji je doduše bio samo jednom u centru pažnje poslije faula nad njim, kada je Nemanja Milunović zatresao mrežu pri rezultatu 0:0.

Milojevićeva promjena formacije uoči derbija očigledno nije dala rezultat. Zvezda je pristupila utakmici sa drugačijom taktikom, ali ponovo nije ona bila ta koja se pitala. To je bio Partizan.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Stevanović (od 90' Brežančić), Natho (od 77. Tošić), Asano - Sadik (od 64. Suma).

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Pankov, Milunović, Žander - Jovančić, Vulić, Marin, Van la Para (od 57. Vukanović) - Boaći (od 69. Pavkov).

Ovakvim epilogom, crno-bijeli su se primakli na bod zaostatka za crveno-bijelima i najavili izuzetno uzbudljivu borbu za titulu.

U trećem međusobnom okršaju, Milošević i Milojević kao da su odlučili da iznenade jedan drugog, pošto su utakmice počeli sa igračima koji se nisu očekivali...

Manje iznenađenja bilo je kod Partizana, gdje je Stevanović počeo prije Tošića, dok je Zvezda zaigrala u novoj formaciji (3-5-1-1). Trojici štopera pridrižuli su se Žander i Gobeljić po bokovima, u veznom redu su zaigrali Vulić i Jovančić, dok su prednost u napadu dobili Van la Para, Marin i Boaći.

Vidjela se neuigranost u brojnim momentima u prvom dijelu, posebno na lijevom boku gdje su se "sudarali" Van la Para i Žander, što je koristio nadahnuti Filip Stevanović.

Mladi fudbaler Partizana, koji ima svega 16 godina (!), čak tri puta je testirao Borjana u prvom poluvremenu i bio najopasniji igrač svog tima, dok je Zvezda stvorila mnogo manje šansi, iako je bilo kontri koje su više "obećavale", posebno ona koju je sa ivice kaznenog probao da završi Vulić.

Zvezda je dobro pazila na Natha i definitivno mu onemogućila da se "raspleše" kao protiv AZ Alkmara, ali je Izraelac početkom drugog poluvremena pokazao da mu nije potrebno mnogo prostora.

Izraelac je u idealnom trenutku uposlio Sadika, koji je ušao u sjajnu šansu "jedan na jedan" sa Borjanom, a on je opet pokazao da mu je završnica i dalje najveća mana. Sa druge strane, Zvezda je premalo pokazivala naprijed i zbog toga je Milojević sredinom nastavka odlučio da uvede Vukanovića umesto Van la Pare.

Partizan je za dvadesetak minuta zastao, a Zvezdino mučenje u napadu je i dalje trajalo. Uostalom, gosti nisu stvorili šansu tokom čitave utakmice, osim kada su postigli poništeni gol zbog faula nad Vladimirom Stojkovićem poslije kornera.

Odluka trenera Save Miloševića da ubaci Sejdubu Sumu i Zorana Tošića definitivno je poslije toga "okrenula" meč. Njih dvojica bili su "meč vineri".

Prvo je Gvinejac u 83. minutu projektilom sa 18 metara savladao Borjana, da bi Zoran Tošić u trećem minutu nadoknade poentirao na drugoj stativi poslije akcije Sume i još jednog rezerviste - Brežančića. Tu je bio kraj.

Zvezda je utakmicu završila sa igračem manje zbog crvenog kartona Miloša Vulića, a pred Vladanom Milojević je duboka analiza ovog derbija. Miloševićev Partizan je ponovo bio agresivni i prisutniji na terenu, dok se gostujuća ekipa praktično nije pojavila na terenu u Humskoj.

TOK:

93' "BAMBI" TOŠIĆ, ZA MAT!

Rajko Brežančić uputio je oštru loptu sa lijeve strane, a Zoran "Bambi" Tošić je postavio nogu na pravo mJesto i postavio 2:0!

Sjajne Miloševićeve izmjene odlučile su derbi!

92' Vulić dobio crveni karton!

Partizanov vezista Saša Zdjelar uzeo je loptu Milošu Vuliću, koji ga je potom povukao rukom i dobio očigledan žuti karton. Njegov drugi i zbog toga isključujući.

Posljednja Miloševićeva izmjena i sedam minuta nadoknade

Savo Milošević sprema očekivano defanzivnu varijantu u nadoknadi vremena. Uveo je u igru Rajka Brežančića. Igraće se još sedam minuta.

83' - PARTIZAN VODI, SUMA!

Golčina Sejdube Sume!

Rezervista crno-bijelih prihvatio je loptu na oko 18 metara i zakucao je u ćošak gola Milana Borjana! Kaznio je grešku Marka Marina i Nemanje Milunovića i sjajno zatresao mrežu! Zvezdin golman se nije ni pomjerio.

Potom je ušao u klinč sa Borjanom i obojica su dobili po žuti karton.
77' - Izmjena, pa prekid!
Tošić je ušao umjesto Natha, da bi potom arbitar Jovanović prekinuo meč zbog uvredljive parole protiv Slaviše Kokeze.

69' - Gol! poništen!

Žander i Stojković su se borili za loptu i sudija Jovanović je prekinuo igru zbog faula nad golmanom Partizana, tako da je uzalud bio pogodak Milunovića koji je uslijedio poslije toga. Milan Pavkov mijenja Ričmonda Boaćija.

65' - Asano!

Dobra lopta u prostor za Asana, koji je sada u špicu napada, međutim podignuta je ofsajd zastavica. Usporeni snimak pokažuje i opravdano...

64' - Suma na terenu umjesto Sadika!

60' - Žuti karton za Boaćija!

Išli su Boaći i Miletić na loptu i defanzivac Partizana je stigao prvi.

55' - Van La Para ide napolje!

Htio je da zahvati loptu i "debelo" zakasnio pored požrtvovanog Pavlovića koga je potom potkačio po nogama... Dobija karton i ustupa mjesto Vukanoviću.

52' - Sadik!

Fantastičan pas u prostor Natha za Sadika, pobjegao je čuvaru, izbio sam pred Borjana, ali golman Zvezde postavljen fantastično. Popravio je propust svojih saigrača i proslavio to pesnicom u vazduhu. Partizan definitivno bolji!

47' - Povreda Natha!

Ostao je na travi Izraelac poslije duela sa Jovančićem i pozvao ljekarsku pomoć. Vraća se na teren, iako je u prvi mah djelovalo da je u pitanju jača bol. Ipak, šepa... Zagrijava se Sejduba Suma.

46' - Bez promjena na poluvremenu

45+1' - Uigrana akcija! Pauza...

Lepo su igrači Partizana izveli "akciju" sa treninga gdje je poslije ubačaja Natha, ne tako jakog, Miletić prebacio loptu na drugu stativu i trebalo je da ju stigne Urošević, ali nije uspio... U prvom poluvremenu nešto bolji Partizan, kod koga je dobar utisak ostavio Filip Stevanović (tri šuta), dok je Zvezda imala dosta poteškoća da se "namjesti" na ideje Vladana Milojevića i imala je nekoliko akcija bez prave završnice.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

45 - Slobodnjak za Natha na 30 metara, minut nadoknade!

43' - Vulić!

Najbolji napad Zvezde u dosadašnjem dijelu utakmice, ali bez pravog udarca... Otišla je lopta na desnu stranu ka Marinu, koji je imao ispred sebe Miletića i u pravom trenutku je dodao loptu ka Vuliću, međutim ovaj je očajno zahvatio.

40' - Milojević bjesni!

Vrlo često kamere TV Arena Sport "uhvate" nezadovoljnog Vladana Milojevića koji ima zamerke na račun svojih igrača... Sada je odlučio da Van la Paru pomjeri na desnu stranu, pošto su se očigledno on i Žander "gušili", dok je sada na lijevoj strani Marin.

33' - Stevanović!

Za sada prvo ime utakmice, treći put na meču se odlučio na šut tinejdžer iz redova Partizana, ali ovoga puta najslabije do sada. Dosta klizanja igrača Zvezde, mnogo grešaka u veznom redu i u iznošenju lopte...

25' - Sadik!

Lukav pokušaj Nigerijca iz Partizana koji je dobio loptu na prvoj stativi, teško da je išta mogao sa njom pošto je bila u visini kukova, ali je uspio da akrobatski petom šutira i to je prošlo samo malo pored gola Borjana...

23' Van La Para...

Brzo su igrači Zvezde izveli prekid u blizini gola Partizana, u prostor je utrčao Van la Para, ali je lopta poslije "karambola" stigla do Vladimira Stojkovića. Poslije toga i duel njega i Boaćija, ostao je golman Partizana na travi...

22' - Stevanović! 

Već druga šansa za mladog Stevanovića koji je hrabar kad dobije loptu. Vratio mu je Van la Para sa krila, Stevanović je odmah šutirao i namučio Borjana.

19' - Opet karton

Sada je Šćekić u bilježnici Jovanovića poslije skok duela sa Vulićem.

18' - Kontra!

Loš potez Gobeljića u kontri koji su očas posla igrači Partizana pretvorili u kontru, samo je Sadik bio napred pored trojice štopera, uspio je da se lijepo pozicionira i doda Asanu, ali bilo mu je teško da iz toga učini nešto više.

Miloš Vulić pravi faul poslije greške Žandera i odmah dobija žuti karton

13' - Marin!

Neoprezni igrači Partizana na važnom dijelu terena i lopta stiže do Marka Marina koji izlazi na 18 metara, ali u blok mu "ulazi" Bojan Ostojić. Dosuđen je korner, a poslije toga je bačen topovski udar na kapitena Zvezde...

8' - Uzvraća i Zvezda!

Loše se postavio Asano u defanzivnom skoku i ostavio je prostor Žanderu da ga pređe, lopta je otišla desno za Marina, ali ne stiže na kraju do Van la Pare. Bar za bolju poziciju... U šut mu je ušao odlični Urošević.

3' - Stevanović!

Prva šansa na meču odmah za Filipa Stevanovića koji je probio po desnoj strani, "javio" se Asanu i dobio pas od Japanca u pravom trenutku, odlučio je da ne komplikuje i odmah da šutira, a lopta je prohujala pored stative Borjana!

1' - Meč je počeo!

Na stadionu su i Zvezdan Terzić, Slaviša Kokeza, Dragan Džajić, Nenad Popović...

- Povreda "Bambija" Tošića!

Kako je rekao Goran "Plavi" Stevanović gostujući na TV Arena Sport, Zoran Tošić je doživio manju povredu na meču protiv AZ Alkmara i zbog toga počinje sa klupe. Vidjećemo kako će ga zamijeniti Filip Stevanović.

- Incidenti!

Nekoliko sati pred derbi došlo je do okršaja navijača Crvene zvezde i Partizana kod naplatne rampe u Vrčinu. Opširnije o tome čitajte OVDJE!

- Vrijeđanje Stojkovića!

I drugi golman je "na tapetu". Kada je golman Vladimir Stojković istrčao na teren uvredama su ga dočekali navijači Crvene zvezde, čiji je član bio nekada.

- Vrijeđanje Borjana!

Golman crveno-bijelih Milan Borjan izašao je među prvima na zagrijavanje, a navijači Partizana odmah su mu uputili ružne uvrede, odnosno njegovoj ženi Snežani Borjan, koja je nekada radila u FK Partizan kao direktor marketinga.

- Ko bi sa klupe mogao da zablista?

Na klupi Partizana su N. Stevanović, Tošić, Suma, Brežančić, Gigić, Marković i Dinga, dok su kod Zvezde rezervisti Popović, Ivanić, Pavkov, Babić, Petrović, Simić i Vukanović.

- Izašli su sastavi!

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Stevanović, Natho, Asano - Sadik.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Pankov, Milunović, Žander - Jovančić, Vulić, Marin, Van la Para - Boaći.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Odmah je jasno uočljivo da ima iznenađenja u odnosu na ono što se najavljivalo u medijima pred derbi... Kod Partizana je izostao Zoran Tošić, koji meč počinje sa klupe, a šansu će dobiit supertalentovani Filip Stevanović. Na klupi je i nespremni Suma.

Kod crveno-belih sastav koji se nigde nije spominjao.

Zvezda će meč početi sa pet igrača u posljednjoj liniji, uz "transformacije" bekova (Žander i Gobeljić) kada tim ima loptu. Meč počinje Vulić, umjesto Kanjasa koji je "otpao" od stranaca, dok je prednost u odnosu na Garsiju dobio novajlija Van la Para.

U napadu je Ričmond Boaći.

- Ovako je na tribinama na sat i po do početka!

Nema mnogo navijača za sada na tribinama, ali ostalo je sasvim dovoljno vremena da se uputite ka Humskoj ulici i podržite Partizan ili Crvenu zvezdu. Prema podacima do kojih je MONDO došao u klubu, do jutros je bilo prodano 16.591 ulaznica, dok je "kaparisano" oko 23 hiljade.

- Dva sata do utakmice!

Ovako je trenutno na kapijama ispred stadiona Partizana u Humskoj, novinarima još nije dozvoljen ulaz... Jake mjere obezbjeđenja, nema incidenata!

- Hoćemo da čujemo i vaš glas!

Vječito pitanje u vezi derbija Partizana i Zvezde jeste ko će pobijediti... Učestvujte u našoj anketi, a u komentarima možete da napišete i tačan rezultat!

Anketa

Ko će pobijediti u 161. "vječitom derbiju"?

  • Partizan

    26.17% (28)

  • Crvena zvezda

    62.62% (67)

  • Biće neriješeno

    11.21% (12)

Ko će pobijediti u 161. "vječitom derbiju"?

Rezultati

- Statistika!

Evo kakav je skor Crvene zvezde i Partizana u prethodnih deset okršaja.

- Dobro došli u MONDO "live" derbija!

Ostanite uz nama tokom čitavog popodneva pošto vas na MONDU očekuju dešavanja sa ulica prije utakmice, fotografije, video-snimci, dešavanja sa tribina, izjave, golovi i još mnogo toga od naših reportera sa stadiona u Humskoj!

NAJAVA:

Vrijeme je za prvi "vječiti derbi" ove sezone!

Partizan i Crvena zvezda poslije izazova u Evropi ove nedjelje igraju međusobni meč koji s pravom već decenijama nosi epitet najvažnije utakmice srpskog fudbala, a nadamo se da ćemo ovoga puta gledati dvoboj koja će se prepričavati generacijama...

U 161. epizodi "vječitog" rivalstva, računajući samo domaće prvenstvo, domaćin će biti Partizan i od 18 časova će ugostiti Zvezdu.

Meč možete pratiti na TV Arena Sport, dok vas na MONDU očekuje tekstualni prenos same utakmice, detalji sa ulica Beograda prije i poslije meča, fotografije, video-snimci, izjave, golovi i još mnogo toga od naših reportera iz Humske.

Kucnuo je čas! Danas je 161. "vječiti derbi"!

Kao i uvijek, teško je govoriti o tome ko je favorit, treneri će reći i da ga nikada nema, a pravu sliku saznaćemo poslije 90 minuta međusobnog nadmudrivanja.

Crvena zvezda i Partizan su od 1947. godine do danas odigrali ukupno 160 prvenstvenih utakmica i uspješniji su crveno-bijeli. Zvezda ima 64 pobjede, Partizan 46, dok je 50 puta bilo neriješeno.

Vladanu Milojeviću ovo će biti šesti "vječiti derbi" i za sada ima učinak od dvije pobjede i četiri remija, dok je poraz doživio u finalu Kupa Srbije (0:1), baš od aktuelnog trenera crno-bijelih Sava Miloševića, koji je u prvenstvenim utakmica sa Zvezdom izgubio jedini dosadašnji duel.

Zvezda je za sada u Superligi perfektna (18 bodova), dok je Partizan zabilježio dva remija (14 bodova), ali znatno bolje igra na domaćem terenu.

Vidjećemo i kako su na dvije ekipe uticale evropske utakmice, Crvena zvezda je u srijedu izgubila od Bajerna u prvom kolu Lige šampiona (3:0), dok je Partizan dan kasnije na svom stadionu propustio lijepu priliku da savlada AZ Alkmar (2:2) na startu Lige Evrope, gde se ni jedni ni drugi "nisu štedjeli" u pokušaju da ostvare dobar rezultat...

Do sada smo znali da vidimo "umorne i iscrpljene" igrače u derbijima poslije Evrope, ali ovoga puta ne bi trebalo da je došlo do takvog tipa "pražnjenja".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delija

Bez ijednog šuta po golu??? Kukavičluk, odbrana boda protiv, realno, slabije ekipe.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC