Lekleru "pol", ne i trka sa Fetelom

Autor:

Sjajna vožnja "veterana" i nova trka za brigu Mercedesa. Ipak, jasno je da je šampionat gotovo riješen...

Lekleru "pol", ne i trka sa Fetelom Foto: TANJUG/AP/VINCENT THIAN

Velika pobjeda Sebastijana Fetela!

Treći uzastopni put Šarl Lekler je trku počeo sa "pol" pozicije, ali nije uspio da veže het-trik pobjeda u Singapuru pošto ga je "nadmudrio" njegov klupski kolega Sebastijan Fetel, slavivši sa 2,641 sekunde ispred momka iz Monaka.

Ova pobjeda za četvorostrukog šampiona Formule 1 bila je važna i jer se počelo spekulisati o njegovoj poziciji u Ferariju, odnosno da li je vrijeme da Šarl Lekler, koji je očigledno buduća zvijezda ovog sporta, treba da u narednoj sezoni dobije prednost umjesto njega. Ova pobjeda, vidjećemo da li i "rat", otišla je na vodenicu Nijemca...

Iza dva Ferarija stigao je Maks Ferstapen iz Red Bula, dok potom slijede dva Mercedesa - Luis Hamilton i Valteri Botas, koji se nisu proslavili u Singapuru.

Zanimljivo, Mercedes je posljednju pobjedu zabilježio u Mađarskoj, kada je slavio Luis Hamilton, dok su dvije nedjelje prije toga, u Njemačkoj, takođe bili bez podijuma, što im se tako već drugi put desilo ove sezone.

U deset najboljih plasirali su se i Albon (Red Bul), Noris (Meklaren), Gasli (Toro Roso), Hilkenberg (Reno) i Đovinaci (Alfa Romeo), a Italijan je jedno vrijeme bio i lider trke.

Na šest trka do kraja lider je Luis Hamilton sa 296 bodova, slijedi ga klupski kolega Valteri Botas sa 231, dok po 200 imaju Šarl Lekler i Maks Ferstapen. Iza njih je Sebastijan Fetel sa 194, dok su daleko iza Gasli (69), Sainc (58), Albon (42)....

Tagovi:

Ostale vijesti