Kovač: Mi nismo Belgija, ući ćemo ozbiljno u meč

Autor:

Trener srpskih reprezentativaca govorio je o predstojećem susretu svog tima u četvrtfinalu šampionata Evrope.

Kovač: Mi nismo Belgija, ući ćemo ozbiljno u meč Foto: GULIVER/GETTY IMAGES/ADAM NURKIEWICZ

Odbojkaška selekcija Srbije pokazala je visok nivo igara na Evropskom prvenstvu koje je u toku, a sljedeća prepreka na putu ka "vrhu" im je ekipa Ukrajine.

Selektor repezentacije Slobodan Kovač, uoči četvrtfinalnog duela, izjavio je da će ekipa biti maksimalno spremna i neće dozvoliti rivalu da napravi iznenađenje kao protiv Belgije.

"Nepoznanica, jedna dobra reprezentacija. Posljednjih godina imali su dosta uspjeha u mlađim kategorijama. Moramo da budemo pažljivi, da se dobro spremimo, igrači da maksimalno koncentrisano uđu u meč, jer je to reprezentacija koja je već napravila iznenađenje. Mi nismo Belgija, mi smo Srbija. Dočekaćemo ih maksimalno spremno i daćemo sve od sebe da odemo u polufinalu", rekao je Kovač, a prenosi sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

On se još jednom osvrnuo na trijumf protiv Češke u osmini finala.

"Sigurna, važna pobjeda. Kada te ekipe iz možda sredine evropskog kvaliteta igraju protiv Srbije, nemaju šta da izgube, igraju rasterećeno, rizikuju 100 odsto, pa onda to rizikovanje napravi neki mali problem kao što su nama Česi u prvom setu. Bili smo jaki, izdržali smo njihove nalete i rezultat je taj kojim može da budemo zadovoljni", poručio je Kovač.


Meč četvrtfinala EP između odbojkaša Srbije i Ukrajine igra se u utorak od 20.30 sati.

Ostale vijesti