• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa Junajteda: "Čekićari" ih opet izudarali

Autor mondo.rs

"Crveni đavolI" još jednom pokazali koliko su daleko od najboljih engleskih timova, Vulvsi se protiv Palasa spasli poraza, ali su i dalje bez pobjede u ligi.

Mančester junajted možda jeste uspio da nekako savlada Astanu u promiješanom sastavu u Ligi Evrope, ali stadion London za njih postaje noćna mora.

Prošle sezone su u prestonici bili potučeni od Vest Hema 3:1, da bi ih ekipa Manuela Pelegrinija i ovoga puta savladala - 2:0.

Imali su igrači Ole Gunara Solskjera svoje prilike, mogli su u nekim momentima da se vrate u meč, ali je trijumf "čekićara" na kraju bio zaslužen. Vest Hem je još jednom protiv Junajteda igrao hrabro, sa dosta samopouzdanja i riješenosti u njihovoj igri. Mančester je, sa druge strane, često bio u manjku bilo kakve ideje u igri.

Vođstvo za domaće stiglo je u idealnom trenutku, kada je Andrij Jarmolenko odlično završio napad Vest Hema, pogodivši u "malu mrežu" gola Davida de Hee. Kao nijemi posmatrači izgledali su igrači Junajteda u tom napadu i Vest Hem je to odmah kaznio.

U nastavku je najbolju priliku na utakmici imao Hari Megvajer. Prethodno je Mata naizgled morao da postigne gol iz klizećeg starta kada je bio ostavljen sam, doduše u teškoj poziciji da stigne loptu. Megvajer je potom izašao jedan na jedan sa Lukašom Fabijanskim, koji odlično brani šut izbliza za očuvanje prednosti.

Na kraju je to fenomenalnim pogotkom kaznio Aron Kresvel. Poput pravog fudbalskog majstora je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara i u 84. minutu riješio sve dileme oko pitanja pobednika.

Za to vrijeme, takođe u Londonu, viđena je uzbudljiva završnica utakmice, pošto je Vulverhempton sa igračem manje stigao do boda u posljednjim sekundama utakmice.

Kristal Palas je poveo u prvom minutu drugog poluvremena autogolom Leandera Dendonkera, da bi stvar po goste bila još gora kada je Roman Sais zaradio drugi žuti karton. Vulvsi su igrali punih 20 minuta sa igračem manje i činilo se da će ekipa Roja Hodžsona privesti meč kraju.

Imali su kontrolu i igre i rezultata, Luka Milivojević je još jednom bio standardno dobar na sredini terena, ali ni to im nije bilo dovoljno. Adama Traore u petom minutu nadoknade uspijeva da pronađe Dioga Žotu koji uspijeva da "otme" bod Palasu na Selhurst parku.

Ipak, Vulvsi i pored toga i dalje ostaju uz Votford jedini tim u ligi koji nema pobjedu, pošto su golom Žote stigli do četvrtog remija u sezoni.

Rezultati 6. kola:

nedjelja:

Kristal Palas - Vulverhempton 1:1 (0:0)
/Vord 46 - Žota 90+5/

Vest Hem - Mančester junajted 2:0 (1:0)
/Jarmolenko 44, Kresvel 84/

Arsenal - Aston Vila 17.30

Čelsi - Liverpul 17.30

odigrano u subotu:

Lester - Totenhem 2:1 (0:1)
/Pereira 69, Madison 85 - Kejn 29/

Barnli - Norič 2:0 (2:0)
/Vud 10, 14/

Everton - Šefild junajted 0:2 (0:1)
/Mina a.g. 40, Muset 79/

Mančester siti - Votford 8:0 (5:0)
/D. Silva 1, Aguero 7, Marez 12, B. Silva 15, 48, 60, Otamendi 18, De Brujne 85/

Njukasl - Brajton 0:0

odigrano u petak:

Sautempton - Bornmut 1:3 (0:2)
/Vord Praus 52p - Ake 10, H. Vilson 35, K. Vilson 90+5/

Tabela: Liverpul 15, Mančester siti 13 (+1), Lester 11 (+1), Vest Hem 11 (+1), Bornmut 10 (+1), Totenhem 8 (+1), Mančester junajted 8 (+1), Barnli 8 (+1), Šefild junajted 8 (+1), Čelsi 8, Arsenal 8, Kristal Palas 8 (+1), Sautempton 7 (+1), Everton 7 (+1), Norič 6 (+1), Brajton (+1) 6, Njukasl (+1) 5, Aston Vila 4, Vulverhempton 4 (+1), Votford 2 (+1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC