• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadićev ples nedovoljan za pobjedu - Ajaksu bod

Autor mondo.rs

Jedna od "najvećih" utakmica u Holandiji završena bez pobjednika, Tadić briljirao, ali to je bilo nedovoljno za pobjedu...

Fudbaleri PSV-a i Ajaksa remizirali su danas u velikom holandskom derbiju rezultatom 1:1 i tako ostali zajedno na vrhu tabele prvenstva te države.

Prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona je imao nešto veći posjed od samog starta, ali u prvih dvadeset minuta nije bilo konkretnijih šansi ni na jednoj ni na drugoj strani, a onda su gosti počeli silovitije da napadaju gol ekipe iz Ajndhovena.

Dušan Tadić je ponovo bio ključni čovjek u završnici svog tima, stvarao je prilike za sebe i saigrače, ali su "kopljanici" propustili nekoliko veoma izglednih situacija za pogodak.

PSV je čekao svoju priliku iz kontra-napada, njihovi napadači su pokušavali svojom brzinom da stvore šanse, ali su njihove prijetnje uglavnom bile oslikane u udarcima van kaznenog prostora.

I u drugi dio igre su izabranici Erika ten Haga počeli odlučnije, već poslije tri minuta nastavka propustili su novu veliku šansu, ali mreže su i dalje mirovale.

Nije se igralo u naročito visokom tempu, što je svakako čudno za holandski fudbal, ali je ipak u 63. minutu Ajaks došao do prednosti i razbio rezultatsku "monotoniju".

Twitter Embed Code

Tadić je ponovo bio asistent, dobio je loptu u srcu šesnaesterca i sjajno uposlio Kvinsija Promesa, koji je odličnim udarcem uspio da svalada golmana Zuta.

Nastavili su gosti sa kontrolom situacije na terenu, ali nisu uspjeli da stvore bolje šanse, pa je 15 minuta nakon prvog pogotka viđen i drugi, ali u njihoj mreži. Holandska senzacija Donejl Malen je postigao novi pogodak, svoj sedmi u sezoni, iskoristio svoju brzinu i "ćušnuo" loptu pored Onane, i tako vratio utakmicu u egal.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, derbi je završen "miroljubivim" remijem, pa će i poslije ovog kola današnji rivali ostati na diobi prvog mjesta "Eredivizije" sa 14 bodova, koliko još ima i Vitese.

Sljedeća runda tamošnjeg šampionata igra se u srijedu kada će Ten Hagova ekipa dočekati Sitard, dok će PSV ugostiti Groningen u drugoj utakmici zaredom na domaćem terenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC