Ne, ipak ništa od Huawei opcije (FOTO)

Autor:

Huawei se (opet) predomislio - neće biti otključavanja bootloader-a!

0
A- A A+

Tokom pretposlednjeg vikenda u septembru odjeknula je vest na internetu da Huawei otključava bootloader svih Mate 30 uređaja (ne i Mate 30 Lite, koji se neće desiti), kako bi korisnici lakše mogli da instaliraju Google aplikacije sa strane. To je za Android Authority potvrdio Ričard Ju, jedan od direktora kompanije Huawei, nakon što je vest procurela na The Forbes stranicama, ali je portparol za medije ove kineske kompanije to demantovao.

U novoj izjavi za Android Authority rečeno je da neće biti otključavanja bootloader-a na Mate 30 uređajima i da takvih planova nema.

Zbunjujuća situacija sa Mate 30 linijom se, moramo priznati nastavlja… Najava otključavanja bootloader-a je izazvala oprečna mišljenja na internetu, a veliki broj komentara protiv i za tu opciju pročitaćete i na našem sajtu.

U svakom slučaju valja podsetiti da Huawei Mate 30 i Huawei Mate 30 Pro dolaze sa AOSP open-source verzijom Android operativnog sistema, koji je veoma sličan Android OS-u, koji koristi kompanija Amazon na svojim Fire tabletima i uređajima. Kao što Amazon ima svoj Amazon Store, tako i Huawei ima svoju AppGallery prodavnicu, u koju se odavno ulažu ogromni napori i sredstva da se osposobi i bude dostojna alternativa Play Store prodavnici, koja je na ovim uređajima nedostupna.

Viber je već podržao Huawei i ta aplikacija je preuzeta gotovo 800 hiljada puta dosad, a u AppGallery su najavili dolazak i Facebook, WhatsApp, Messenger i Instagram.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi:

Ostale vijesti