• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA žestoko kaznila Zrinjski!

Autor mondo.ba

Evropska fudbalska unija (UEFA) nije imala milosti prema mostarskom Zrinjskom!

Klub sa stadiona "Pod Bijelim brijegom", žestoko je sankcionisan zbog ponašanja mostarskih navijača u ovogodišnjim kvalifikacijam za Ligu Evrope.

Zrinjski je potvrdio da će u kasu UEFA morati da uplati sumu od 96.000 evra (187.200 KM) zbog disciplinskih prekršaja u četiri evropske utakmice, protiv Akademije Pandev, Utrehtau dva navrata i Malmea.

"Zrinjski zvanično potvrđuje da je naš klub zbog disciplinskih prekršaja u četiri evropske utakmice kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 96.000 evra, odnosno 6.000 evra za utakmicu Zrinjski - Akademija Pandev, 2.000 za Utreht - Zrinjski, 28.500 za Zrinjski - Utrecht i 59.500 za utakmicu Zrinjski - Malme", navodi se u saopštenju "plemića".

Takođe, precizirani su i konkretni razlozi za sancije.

"Zbog korištenja pirotehnike u sve četiri utakmice Zrinjski je kažnjen ukupnim iznosom od 41.000 evra, a kažnjeni smo još zbog nedoličnog ponašanja gledalaca (Malme, 20.000), zatim zbog blokiranih prolaza na tribinama (Malm, 12.000), ubacivanja predmeta (Malm, 10.000), utrčavanja gledalaca u teren (Utreht, 5.000), nedovoljnog pretresa gledalaca na ulazima (Malm, 5.000) i kršenja propisa od strane sakupljača lopti (Utreht, 3.000)", saopšteno je iz mostarskog kluba.

Na kraju saopštenja se navodi i zahvalnost navijačima, ali i apelovanje za zajedničku borbu protiv ovakvih prekršaja.

"Zrinjski želi se još jednom zahvaliti svim istinskim navijačima na sjajnoj atmosferi u evropskim utakmicama, ali ujedno uputiti i apel za zajedničku borbu protiv navedenih prekršaja u budućnosti s obzirom na činjenicu da su kazne UEFA iz godine u godinu sve rigoroznije".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC