UEFA žestoko kaznila Zrinjski!

Autor:

Evropska fudbalska unija (UEFA) nije imala milosti prema mostarskom Zrinjskom!

UEFA žestoko kaznila Zrinjski! Foto: FENA/Mario Obrdalj

Klub sa stadiona "Pod Bijelim brijegom", žestoko je sankcionisan zbog ponašanja mostarskih navijača u ovogodišnjim kvalifikacijam za Ligu Evrope.

Zrinjski je potvrdio da će u kasu UEFA morati da uplati sumu od 96.000 evra (187.200 KM) zbog disciplinskih prekršaja u četiri evropske utakmice, protiv Akademije Pandev, Utrehtau dva navrata i Malmea.

"Zrinjski zvanično potvrđuje da je naš klub zbog disciplinskih prekršaja u četiri evropske utakmice kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 96.000 evra, odnosno 6.000 evra za utakmicu Zrinjski - Akademija Pandev, 2.000 za Utreht - Zrinjski, 28.500 za Zrinjski - Utrecht i 59.500 za utakmicu Zrinjski - Malme", navodi se u saopštenju "plemića".

Takođe, precizirani su i konkretni razlozi za sancije.

"Zbog korištenja pirotehnike u sve četiri utakmice Zrinjski je kažnjen ukupnim iznosom od 41.000 evra, a kažnjeni smo još zbog nedoličnog ponašanja gledalaca (Malme, 20.000), zatim zbog blokiranih prolaza na tribinama (Malm, 12.000), ubacivanja predmeta (Malm, 10.000), utrčavanja gledalaca u teren (Utreht, 5.000), nedovoljnog pretresa gledalaca na ulazima (Malm, 5.000) i kršenja propisa od strane sakupljača lopti (Utreht, 3.000)", saopšteno je iz mostarskog kluba.

Na kraju saopštenja se navodi i zahvalnost navijačima, ali i apelovanje za zajedničku borbu protiv ovakvih prekršaja.

"Zrinjski želi se još jednom zahvaliti svim istinskim navijačima na sjajnoj atmosferi u evropskim utakmicama, ali ujedno uputiti i apel za zajedničku borbu protiv navedenih prekršaja u budućnosti s obzirom na činjenicu da su kazne UEFA iz godine u godinu sve rigoroznije".

Ostale vijesti