• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Nije realno da zadržim rekord

Autor mondo.rs

Švajcarac kao da spušta nogu sa gasa. "Sposobnost da igram u ovim godinama na ovom nivou je već dovoljno lijepa stvar", poručio Fedeks

Rodžer Federer i dalje uživa u tenisu, a i tenis u njegovoj igri. Švajcarac, koji je nedavno napunio 38 godina, polako priznaje da njegovo vrijeme prolazi, uprkos činjenici da i dalje drži treće mjesto na ATP listi.

Federer je nedavno nagovijestio da bi sljedeće godine možda mogao da završi karijeru, i to veoma uspješnu, jednu od najboljih u istoriji tenisa.

Profesionalac je od 1998. godine, najduže u istoriji boravio je na prvom mjestu ATP liste, čak 310 nedelja, osvojio je 102 ATP trofeja, od čega 20 grend slem pehara, po čemu je rekorder.

Već dugo vodi se polemika da li će, i ko uspjeti da sruši taj Federerov niz. U posljednje vrijeme novinari i njemu sve češće postavljaju to pitanje, naročito pošto je Nadal nedavno osvojio US Open i približio mu se na samo jedan korak. Španac sad ima 19 grend slem trofeja u riznici, a Novak Đoković, koji je šest godina mlađi, sakupio ih je 16.

"Naravno da bih volio da sačuvam taj rekord, ali nije realno", naveo je Federer.

"U svijetu tenisa to pitanje mi sve češće postavljaju, a ja im odgovorim da rekordi postoje kako bi se obarali. Jedino čemu se nadam da ću i 2020. ostati u trci na grend slem turnirima", rekao je Švajcarac rođen u Bazelu.

Roger Federer 20 Grand Slams Tribute
Izvor: Chico Estevam

Federer ima na šta da bude poseban, budući da je igrao u eri možda i najdominantnijih igrača, u konkurenciji koja će zauvijek ostati zapamćena.

"Sposobnost da igram u ovim godinama na ovom nivou je već dovoljno lijepa stvar. Volio bih da gledam na ovu eru tenisa kao razdoblje u kojem su u isto vrijeme igrala trojica igrača na navjerovatan način", rekao je Federer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC