• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junak derbija Sejduba Suma: Znam ko sam i šta mogu

Autor mondo.rs

"Znao sam ko sam, šta mogu i jednostavno je sve bilo pitanje vremena. I sada znam da mogu još bolje", govori dan posle derbija Partizanov vezni fudbaler.

Od "najskupljeg promašaja" Partizana, do junaka i heroja Grobara…

Kada ga je Partizan angažovao prije dvije godine, Sejduba Suma je kao igrač koji je plaćen 1,6 miliona evra, trebalo da bude nasljednik Leonarda da Silve i fudbaler koji će da pravi razliku na terenu.

Nesporan talenat, ipak, je ostao daleko od očiju armije navijača Partizana. Ubrzo je bilo jasno da će bez ikakvog pečata, osim gola iz penala u "vječitom derbiju, napustiti "parni valjak" i sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Gvinejac se ovog ljeta, poslije epizode u Makabiju iz Haife, gdje je bio na pozajmici, vratio među crno-bijele. Međutim, malo je onih koji su na njega računali.

Međutim…

Savo Milošević i njegovi saradnici bili su optimisti po pitanju 28-godišnjeg veznog fudbalera. Dali su mu šansu, a Suma ju je zgrabio. Određana mu je pozicija koju je oduvek želeo i na kojoj se najbolje snalazi i vrlo brzo sve uloženo u njega počelo je da se isplaćuje.

A, onda je došao novi 161. "vječiti derbi". Zbog ranije povrede Gvinejac je bio je među rezervama, ali je Milošević upravo u njemu vidio svog džokera.

I pogodio je! O golčini koju je postigao u 83. minutu za vođstvo svog tima još dugo će se pričati.

"Od prvog trenutka kada sam došao u Partizan znao sam šta za navijače i igrače znači 'vječiti derbi'. To je prvo što pomislite i na šta vas asocira klub kao što je Partizan kada neko govori o njemu. Uvijek ga upoređuju sa najjačim u svijetu i meni je čast da sam još jednom opravdao povjerenje svih koji su vjerovali u mene, bili strpljivi i podržavali me. Ovo je za mene izuzetno važan gol jer je riječ o derbiju i ima posebnu težinu", rekao je Suma dan poslije derbija.

Puno je onih koji nisu vjerovali u njega. Ali, bilo je i onih koji nisu gubili nadu, poput Ivice Ilieva, nekadašnjeg sportskog direktora.

"Razumijem one koji nisu vjerovali u mene. I sam sam svjestan da na početku nisam pružao najbolje partije i da je bilo razumno njihovo 'razočaranje' u tom momentu. Znao sam ko sam, šta mogu i jednostavno je sve bilo pitanje vremena. I sada znam da mogu još bolje", zrači samopouzdanjem Suma.

Trener Milošević je taj koji sve okrenuo preko noći.

"Kod mene je povjerenje i lični odnos sa trenerom veoma važan. Trener Milošević vjeruje u mene, dosta i pričamo, imam dobru komunikacjju sa svima i mislim da se to samo prenijelo na teren", objašnjava junak posljednjeg derbija.

Partizan je pobjedom nad Zvezdom smanjio zaostatak za najvećim rivalom na samo bod.

"Ispred nas je duga sezona. Mislim da ćemo formu još podizati bez obzira što igramo na tri fronta. Mogu u ime svih da obećam da se nećemo predavati, da ćemo se boriti i raditi najbolje što možemo. Ljudski je i pasti, pogriješiti, ovo je sve život i fudbal, nismo roboti. Titula je naša želja", poručio je Sejduba Suma.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC