• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobre vesti: Đokovića ne boli rame

Autor mondo.rs

Najbolji teniser planete u rodnom gradu počeo treninge posle pauze. Optimističan po pitanju poštovanja kalendara koji je ranije zacrtao

 Dobre vesti: Đokovića Ne boli rame, sprema se u Beogradu za Tokio Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković je posle predaje meča na US Openu zbog povrede ramena morao na pauzu. odrađivao je terapije i početkom ove nedelje posle 20 dana mirovanja vratio se treninzima. Radio je na terenima na Dorćolu sa Viktorom Troickim i Filipom Krajinovićem, uz kondicione vežbe pod nadzorom Marka Panikija i rezultati su vrlo ohrabrujući - u ramenu viša ne oseća bol.

"Trenirao sam prvi put posle turneje po SAD i nije bilo bola u ramenu, što je ohrabrujuća okolnost", poručio je u razgovoru za "Sportski žurnal" Đoković.

Prema ranije napravljenom rasporedu trebalo bi da nastupi na turniru u Tokiju, sledeće nedelje, i to prvi put u karijeri.

"Za sada deluje da imam dobre šanse da igram u Tokiju. To mi je namera. Naredna dva dana će biti ključna za procenu oporavka ramena. Bitno je da su oba treninga prošla u najboljem redu", naveo je prvi reket sveta.

Đoković je istakao da će konačnu odluku o tome da li će putovati u Japan doneti najkasnije u sredu.

"Moj tim i ja smatramo da smo u prethodne tri nedelje doveli rame u stanje da moži da izdrži više turnira zaredom. Tokio, pa Šangaj su cilj i namera, ali sve je dalje u božjim rukama, ceo scenario. Ne zbnam šta će biti, ali sve deluje odlično za sada", rekao je srpski as.

Novak je napomenuo da ako ipak nekim slučajem odustane od turnira u Tokiju u "Šangaju će sigurno igrati". Masters u Kini na programu je od 6. do 13. oktobra.

Najbolji teniser planete svestan je i da brani veliki broj poena do kraja sezone, dok najbliži pratila Rafael Nadal ne brani ništa, zbog čega bi mogao da ga ugrozi na prvom mestu ATP liste.

"Svestan sam te situacije, ali se ne opterećujem. Sa druge strane, svako kroji svoj put. Ja sam se uvek pridržavao toga. Znam da Nadal ima slično razmišljanje po tom pitanju. On se trudi da obara sopstvene rekorde, kao i ja", napomenuo je Novak Đoković.

Ukoliko rame bude u dobrom stanju, Đoković bi posle nastupa u Japanu i Kini do kraja sezone trebalo da igra još na mastersu u Parizu krajem oktobra, a onda na završnom turniru u Londonu, koji počinje 10. novembra. Nakon toga sledi finale Dejvis kupa po novom sistemu, koje će se igrati u Madridu od 18. novembra.

"To je raspored i za sada neću dodavati nijedan turnir", jasno je poručio prvi reket sveta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC