Tužilaštvo: Saslušaćemo Radovanovića

Autor:

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka uputiće poziv za saslušanje Borislava Radovanovića u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubistvo Davida Dragičevića, rečeno je u ovom tužilaštvu.

0
A- A A+
Davor Dragičević, Borislav Radovanović Foto: MONDO/Brankica Spasenić

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka su istakli da će Radovanović biti saslušan u vezi sa tekstom koji je objavio na svom blogu, a u kojem je iznio svoja saznanja u vezi sa slučajem "Dragičević".

Srna je juče objavila da su pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvali Radovanovića na informativni razgovor da bi podijelio informacije u vezi sa stradanjem 21-godišnjeg Davida Dragičevića, te da su o tome obaviještena okružna javna tužilaštva u Banjaluci i Prijedoru.

Radovanović je na svom blogu objavio tekst u kojem tvrdi da su, kako kaže, pripadnici policijskog tima u istrazi stradanja Dragičevića identifikovali čak osam svojih kolega odgovornih za otmicu, brutalno mučenje i ubistvo.

On tvrdi da "nije tajna da su otmicu Davida Dragičevića počinili pripadnici Policijske stanice za intervencije Policijske uprave Banjaluka".

Prema njegovim tvrdnjama, ključni odgovorni je komandir jedinice Vladan Šikuljak, koji je, kako navodi, kasnije unaprijeđen na poziciju komandira Policijske stanice Banjaluka - Centar.

Srna navodi da to nije tačan podatak jer su u MUP-u Srpske potvrdili da je Šikuljak imenovan za komandira Policijske stanice Lazarevo još 1. marta prošle godine, znatno prije nestanka Davida Dragičevića.

Radovanović je radio u prijedorskoj policiji, gdje je 2017. godine udaljen s posla.

U Anketnom odboru za utvrđivanje relevantnih činjenica u slučaju smrti Davida Dragičevića učestvovao ispred grupe "Pravda za Davida."

Tada je ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač, odbio da odgovara na njegova pitanja rekavši da protiv Radovanovića postoji potvrđena sudska optužnica za pokušaj ubistva.

Ostale vijesti