• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Solskjer i Poketino "dočekati" Beograd?

Autor mondo.rs

Samo jedan odlazak sa jedne od dve klupe mogao bi da pokrene trenersku "vrtešku", a to bi moglo da znači da dvojica stručnjaka, makar ove sezone, neće videti lepote Beograda...

Engleski velikani se muče od početka sezone, a uskoro bi moglo da dođe do promena na klupama.

Naime, Totenhem i Mančester junajted u poslednje vreme ne pružaju baš najbolje partije, i iako se od drugopomenutih možda i očekivao ovakav rezultat, "pevci" su takođe u mukama.

Veruje se da je razlog za to nesklad u ekipi, igrači su dugo na okupu, a prethodna sezona protumačena je kao zenit te grupe igrača, pa se očekivalo da će pojedini tokom leta promeniti sredine. To se nije desilo, saga oko Kristijana Eriskena trajala je do poslednjeg dana prelaznog roka, ali daleko od toga da je na kraju rešena, pa se londonski tim ima velikih problema.

Eskalacija nezadovoljstva na "Lejnu" mogla bi da dovede do odlaska čoveka koji im je uspehe i doneo, Maurisija Poketina koji bi mogao da ode, i to možda baš u redove Junajteda.

"Kada imate nesređenu ekipu uvek je teško i gubite vreme, a onda vam je potrebno vreme da nadoknadite vreme koje ste izgubili. Mi smo sada u takvoj situaciji. Možda je naša igra dobra, ali nam je potrebno više energija zajedništva, a ne da imamo različite planove u ekipi", naveo je nedavno Argentinac u razgovoru za "BBC".

Jasno je da će on pokušati da izvuče najbolje iz postojećeg kadra, uostalom to je i činio tokom prethodnih sezona, ali sada situacija deluje znatno teže, pa se spekuliše i o njegovim potencijalnim naslednicima.

Dva imena se ističu iz gomile – Jirgen Klinsman i Masimilijano Alegri figuriraju kao glavni kandidati za klupu Totenhema.

Obojica su bez posla, voleli bi da rade u Premijer ligi, a "Dejli mejl" navodi da je poraz od Kolčestera u Karabao kupu pogurao Poketina ka izlaznim vratima, te da će jedan od dvojice dobiti priliku za rad u najjačem društvu.

Oba trenera su trenutno bez posla, Klinsman je na "birou" još od 2016. kada je napustio kormilo reprezentacije SAD, dok je Alegri kratko slobodan, od letos kada se rastao sa Juventusom. Posao na "Ostrvu" je uvek izazov, a čini se da njih dvojica imaju izgledne šanse da se u njemu okušaju.

Pogotovo ukoliko se pita Ole Gunar Solskjer...

Norvežanin se muči i ove sezone, nakon dobrog početka koji je imao na "Old Trafordu" pošto je nasledio Žozea Murinja stvari su krenule nizbrdo, a ni leto u kojem je dobio tražena pojačanja nije mu pomoglo da izgradi identitet ekipe.

Stoga sve više navijača prestaje da veruje u njegove mogućnosti, evidentno je da on nije taj koji će vratiti tim na staze stare slave, a jedina nepoznanica je njegovo preostalo vreme...

Danas smo preneli da se Arsen Venger suptilno "nabacio" Edu Vudvordu, a možda je čak i realnije očekivati da će se "đavoli" okrenuti Poketinu, koji se iz leta u leto pominje kao naredni trener tima.

Sve u svemu, jedan potez bi mogao da pokrene lavinu, a videćemo da li će baš ova dva trenera predvoditi timove protiv beogradskih "večitih" u Evropi, budući da Totenhem mora "na noge" Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona, a da Partizan očekuje duel sa timom iz Mančestera.

Nije isključeno da nijedan od dvojice neće doći u srpsku prestonicu, Argentinac je u igri i za klupu Real Madrida, ako Zinedin Zidan povuče još koji pogrešan potez...

Mada, najverovatnije je da će Poketino svakako stići u Beograd. Samo, da li sa grbom Totenhema, ili Mančester junajteda na svojim grudima?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC