• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda osvojila bod na "Bilinom polju"

Autor mondo.ba

Čelik je u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostio tuzlansku Slobodu, a susret je završio neriješenim rezultatom 0:0.

  Domaćin je na početku utakmice imao nekoliko izglednih prilika, ali Haris Dilaver u 6. minutu u petercu gostiju nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom. Minut kasnije Anel Dedić nije uspio iskontrolisati loptu na oko šest metara od gola pa su gosti otklonili opasnost. Dilaver je u devetom minutu sa oko sedam metara šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola.

Gosti su u 33. minuti istrčali brz kontranapad, ali golman Bojan Pavlović napustio gol i blokirao šut Samira Bekrića sa oko 10 metara iskosa sa lijeve strane. U nastavku iste akcije, domaći stoper Slavko Brekalo zaustavio je na gol-liniji šut sa oko šest metara koji je uputio Asim Muratović.

Čelik je bio ponovo agilniji i na otvaranju drugog poluvemena, ali je najbolja šansu na utakmici imala Sloboda, odnosno Bekrić. On je u 68. minutu ponovo izašao sam pred Pavlovića, koji je ponovo napustio gol te njegov šut sa oko 10 metara skrenuo u korner.

Čelik je, nakon prodora kapitena Anela Dedića, u 74. minutu ponovo zaprijetio ali je šut Mahmutovića sa oko sedam metara otišao preko gola. Nakon kornera sa desne strane u 87. minutu, preko gola je glavom sa oko pet metara šutirao i stoper Čelika Vedran Vrhovac.

U sudijskom vremenu Nermin Jamak na petercu nije uspio zahvatiti loptu koju mu je ubacio Dedić, pa je susret na "Bilinom polju", kojem je prisustvovalo oko 1.000 gledalaca, okončan bez pobjednika i bez golova.

PREMIJER LIGA BiH - 11. kolo

Tuzla siti - Željezničar 2:2 (1:1)
/Crnkić 10, Kojić 58 - Krpić 13, 75 pen/

Zvijezda 09 - Radnik 1:4 (1:0)
/Radović 21 a.g. - Plavšić 57, Bradonjić 70, 80, 88/

Čelik - Sloboda 0:0

Nedjelja:

Mladost - Sarajevo (16.00)

Zrinjski - Široki Brijeg

Borac - Velež (17.00)

TABELA: Željezničar (+1) 23, Tuzla siti (+1) 21, Sarajevo 20, Zrinjski 19, Radnik (+1) 18, Sloboda (+1) 13, Čelik (+1) 13, Borac 12, Široki Brijeg 11, Velež 11, Mladost 8, Zvijezda 09 (+1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC