• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Epilog u Nici: Otkaz igraču zbog ukradenog sata!

Autor mondo.rs

Kasper Dolberg istjerao pravdu na vidjelo, mladi fudbaler će morati da potraži novi klub.

Pisali smo prije desetak dana o slučaju ukradenog sata u svlačionici Nice, a sada je ta priča i zvanično završena. Lamin Dijabi Fadiga je dobio otkaz od francuskog kluba i sada će moći da slobodno pronađe sebi novu sredinu.

Kasper Dolberg je prije gotovo dvije nedjelje imao neprijatnu situaciju u svom novom klubu, kada je poslije jednog propuštenog dana u klubu zbog stomačnog virusa sutradan vidio da u njegovom ormariću nema sata vrijednog 70.000 evra!

On je taj slučaj prijavio klubu, vijest je brzo postala viralna, a Dolberg je bio spreman da ne igra za Nicu sve dok se problem ne riješi i krivac ne pronađe.

Nešto manje od nedjelju dana kasnije, krivac je napokon bio otkriven, a zlodjelo je počinio Lamin Dijabi-Fadiga, jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera francuske ekipe, koji trenutno nastupa za rezervni sastav.

Klub sa Azurne obale je u utorak potvrdio da je 18-godišnji fudbaler dobio otkaz i da je od danas slobodan igrač. Omladinski reprezentativac Francuske je navodno platio kaznu u visini vrijednosti sata, 70.000 evra, ali ga to nije spriječilo gubitka ugovora.

Ovaj 18-godišnji igrač je bio član omladinskog tima Nice, a šest puta je nastupio za prvi tim Nice. Mediji iz Francuske su navodili da je do krađe sata došlo kada se našao u svlačionici u vrijeme treninga prvog tima.

Ipak, uprkos tome što je sebi stavio etiketu lopova, Dijabi-Fadiga bi uskoro mogao da pronađe novu sredinu. Francuski mediji navode da je drugoligaški klub Pariz zainteresovan da ga vidi u svojim redovima.

Bila bi to velika prilika za njega, ali teško da će mu novi saigrači biti oduševljeni...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC