• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobojlije hrabro na Bjeloruse

Autor mondo.ba

Rukometaši dobojske Sloge otputovali su sinoć za Mogiljev, gdje ih u subotu od 16 časova očekuje duel sa tamošnjom Mašekom, u drugom kolu EHF Čelendž kupa.

 Mašeka - Sloga Doboj najava Rukometaši Sloge otputovali u Bjelorusiju Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Poslije niza godina bez evropskog rukometa, Slogu iz Doboja u subotu očekuje prvi duel drugog kola EHF Čelendž kupa protiv Mašeke iz Bjelorusije.

Dobojlije su sinoć krenule na daleki put za Mogiljev, gdje će se u subotu od 16 časova (17 časova po lokalnom vremenu) suprotstaviti trenutno trećeplasiranom timu bjeloruskog prvenstva.

Praktično sa terena (pobijedili Slaviju 27:25), rukometaši Danka Panića uskočili su u autobus i zaputili se ka Bjelorusiji.

VOGOŠĆA

Istog dana kada i Dobojlije, na teren će i ekipa Vogošće. Bh. predstavnik u subotu od 14 časova biće gost litvanske Švijese.

"Liga je kasnila sedam dana, raspored je preopterećen i Slavija nam je izašla u susret da ranije odigramo utakmicu. Jeste malo nezgodno igrati pred put, ali poslije bi nam bilo još komplikovanje", rekao je Danko Panić za "Nezavisne novine".

Trener Dobojlija tvrdi da je njegov tim spreman za evropske izazove. Uprkos veoma dalekom putu, nada se da će dobro odigrati prvi meč protiv Mašeke, kako bi revanš u Doboju dočekali sa realnim šansama za plasman u narednu rundu.

"Momci su spremni i nadam se dobrom rezultatu. Odigrali smo tri zvanične utakmice ove sezone, remizirali smo sa šampionom Izviđačem i sa Slogom iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, kod koje je veoma teško uzeti bod, i ono što je najvažnije jeste da su se igrači borili do posljednje sekunde. Nakon toga savladana je Slavija. Siguran sam da će tako biti i sa Mašekom, koja je veoma dobra ekipa. Na osnovu onoga što sam uspio vidjeti, imaju dobrog srednjeg i desnog beka, ali još ćemo ih analizirati, imamo još vremena do utakmice."

Optimista je i rukometaš Arsenije Bubić.

BEZ POMOĆI INSTITUCIJA

Predsjednik Skupštine Sloge Vojislav Rađa apelovao je na institucije RS i BiH da pomognu klubu uoči dvomeča sa Mašekom. "Od institucija nismo dobili ništa, kažu da su procedure komplikovane i da će nam pomoći kada prođu procedure. Ali, mi ne možemo birati kada ćemo igrati. Put u Bjelorusiju, koji nas košta oko 26.000 KM, organizovali smo zahvaljujući Fabrici obuće 'Bema', 'Elektrodoboju' i gradu Doboju i bez njihove pomoći ne bismo mogli otići na utakmicu. Nadam se da će institucije povesti računa o sportskim kolektivima van teritorije grada Banjaluka", rekao je Rađa za "Nezavisne novine".

"Spremni smo, nadam se što povoljnijem rezultatu sa šansom da ih u revašnu na našem terenu možemo pobijediti. Pratili smo rezultate Mašeke, ali ne znamo dobro protivnika, jer nismo uspjeli da pronađemo puno materijala, odnosno snimke utakmica. Znamo da je to jaka ekipa i da je nedavno od Bresta izgubila tri razlike... Ali, mi ćemo dati sve od sebe da dobro odigramo i vidjećmo kakav će rezultat biti. Teško je prognozirati, ali ne idemo sa bijelom zastavicom u Bjelorusiju", istakao je doskorašnji rukometaš banjalučkog Borca m:tel, koji je proteklog ljeta pojačao Slogu.

Meč u dvorani "Sport Kompleks Olimpijets" vodiće letonski arbitri Ivars Čermavskis i Edmunds Bogdanovs.

Revanš meč na programu je 12. oktobra u Doboju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC